Бойовики "ДНР" ухвалили нове скандальне рішення проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики "ДНР" ухвалили нове скандальне рішення проти України

Бойовики "ДНР" ухвалили нове скандальне рішення проти України
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін вже другий рік роздає російські паспорти на Донбасі, продовжуючи цю незаконну паспортизацію і зараз, незважаючи на пандемію коронавіруса. Сьогодні стало відомо, що бойовики так званої "ДНР", яких курирує Кремль, вивезли близько тисячі жителів ОРДО в Ростовську область, щоб вони отримали російські паспорти. Російські окупаційні власті, незважаючи на загрозу поширення коронавіруса, ухвалили це чергове рішення проти України, щоб якомога швидше все жителі окупованого Донбасу незаконно отримали російське громадянство, так як Путін планує використовувати їх для своїх корисливих цілей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на підконтрольні бойовикам ресурси.

Відомо, що бойовики залучили 18 перевізників і 23 транспортних засоби, щоб вивезти українців в РФ за незаконними російськими паспортами, які жителям Донбасу нав'язує Путін. І це при тому, що всі КПВВ, через які жителі ОРДЛО можуть потрапити на підконтрольні Україні території залишаються закритими через коронавірусний карантин. За останній місяць, після того, як офіційний Київ відкрив пункти пропуску на Донбасі, в "ДНР" не пропустили і не випустили жодного українця.

Нагадаємо, Путін спростив отримання російського паспорта жителям Донбасу навесні 2019 року. Він вирішив зробити "росіянами" не тільки жителів ОРДЛО, але і всього Сходу України. Важливо знати, що згідно з українським законодавством громадянин України не має права мати два громадянства. Отже, якщо громадянин України добровільно набуває громадянство іншої держави, то це є підставою для припинення громадянства України. Однак припинити громадянство певної особи може тільки Президент України своїм указом. Тому автоматично при отриманні паспорта іншої держави паспорт України не анулюється, але ризики втратити громадянство України є.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вже понад 100 тисяч українців, які проживають в ОРДЛО, отримали паспорти РФ. Ні в Україні, ні в світі ці документи не визнають. Офіційний Київ називає паспорта РФ на Донбасі фількіною грамотою і нікчемними папірцями, але закликає не засуджувати і вдумливо оцінювати рішення українців отримати ці "документи". Глава українського МЗС Дмитро Кулеба нагадує, що Росія грубо порушує міжнародне право, видаючи свої паспорти на Донбасі, але багатьом місцевим жителям ОРДЛО доводиться їх отримувати під тиском окупантів, яких курирує Кремль.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?