Є загроза - у Раді попередили українців про нову масштабну проблему
Категорія
Політика
Дата публікації

Є загроза - у Раді попередили українців про нову масштабну проблему

Є загроза - у Раді попередили українців про нову масштабну проблему
Джерело:  24 канал

Народна обраниця від фракції "Голос" Галина Васильченко поділилася з українцями неочікуваними даними - вона заявила, що через відставку глави НБУ Яківа Смолія та його заяву про систематичний політичний тиск відносини з МВФ можуть дуже погіршитись. За її словами, в МВФ може змінитись думка про Україну через події, які зараз відбуваються у НБУ. Репутація України вже погіршилась. Васильченко підкреслила, що про остаточне скасування цієї програми ще говорити зарано, однак масштабна проблема вже наявна. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Суттєва загроза, звісно, існує. Тепер в очах МВФ ми виглядаємо, як якісь шулери, оскільки буквально нещодавно підписали нову угоду про співпрацю, де однією з ключових умов є насамперед політична незалежність", - наголосила Васильченко.

Вона також звернула увагу на те, що поки невідомо, чи підтримають нардепи відставку Смолія.

"Багато речей стануть очевидними після того, як в нас відбудеться засідання комітету. Буквально недавно пан Гетманцев написав нам про те, що скликає засідання комітету о 15:00", – заявила нардепка та наголосила, що саме після цього засідання все повинно стати зрозумілішим.

Народна обраниця наголосила, що якщо відбудеться ремісія гривні, то це все потягне за собою наступні логічні та економічні наслідки: зростання цін, інфляція та всі пов'язані з цим процеси.

Як відомо, 1 липня глава НБУ Яків Смолій написав заяву про відставку за власним бажанням. Смолій поскаржився, що він відчуває систематичний політичний тиск. Що цікаво, нещодавно Смолій підкреслив, що має намір залишатися на посаді голови до кінця своєї каденції – 2025 року.

Що важливо розуміти, 2 липня після заяви Якова Смолія гендиректор інвесткомпанії Dragon Capital Томаш Фіала неоікувано заявив, що призупиняє нові інвестиції в Україну. Він скаржиться, що чинна українська влада діє протилежно тому, як це роблять інвестори.

Як повідомляв ONLINE.UA, в команді Володимира Зеленського нарешті зізналися, чому звільнився глава НБУ Яків Смолій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?