Буде нова війна - Саудівська Аравія пригрозила світу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Буде нова війна - Саудівська Аравія пригрозила світу

Буде нова війна - Саудівська Аравія пригрозила світу
Джерело:  online.ua

На світовому ринку нафти назріває велика війна. Саудівська Аравія знову виступила з жорстким ультиматумом, пригрозивши рекордно обвалити ціни на нафту, якщо Ангола і Нігерія не скоротять її видобуток в рамках угоди ОПЕК+. Жорстка позиція фактичного світового лідера з видобутку нафти може призвести до нової цінової війни з серйозними наслідками. І це після того, як тільки кілька днів тому ціни на нафту почали відновлюватися після розгромного падіння в квітні. Нову загрозу по обвалу цін на нафту озвучив міністр енергетики Саудівської Аравії Абдулазіз бін Салман аль-Сауд в ході відеоконференції країн ОПЕК+, передає ONLINE.UA з посиланням на Wall Street Journal.

"Королівство різко опустить ціни на нафту і підірве позиції двох порушників, якщо ті підуть проти угоди. Ми знаємо, хто ваші покупці", - підкреслив саудівський міністр, коментуючи позицію представників Анголи та Нігерії.

Як відомо, Ангола і Нігерія в основному продають свою легку і дорогу нафту в Китай та Індію. Це найбільші імпортери нафти в світі, знижки для яких неминуче обернуться нафтової війною в глобальному масштабі.

Якщо Саудівська Аравія реалізує загрози, то африканські виробники опиняться в числі найбільш постраждалих через низькі цін на нафту після багатьох років нестачі інвестицій та перевитрат. У МВФ вже відреагували на ситуацію, зазначивши, що для них ціни в 30-40 доларів за барель обіцяють "серйозні проблеми" з держбюджетом, дірки якого вони не зможуть залатати, на відміну від Ер-Ріяда, через відсутність сотень мільярдів доларів в резерві.

Важливо відзначити, що світові ціни на нафту підвищуються другий день поспіль. 2 липня вартість вересневих ф'ючерсів на нафту марки Brent збільшилася на 0,21% і досягала позначки в 42,12 доларів за барель. При цьому ціна серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI виросла на 0,13% - до 39,87 доларів за барель.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, навіщо Росія і Саудівська Аравія затіяли нафтову війну. На думку експетов, таким чином Москва і Ер-Ріяд хотіли знищити американську сланцеву промисловість.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?