Ми очікуємо - НБУ потішив українців новим прогнозом
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ми очікуємо - НБУ потішив українців новим прогнозом

Ми очікуємо - НБУ потішив українців новим прогнозом
Джерело:  online.ua

Український бізнес почав потроху відновлюватися на тлі карантинних послаблень та водночас другої хвилі епідемії. У Нацбанку заявили про зростання індексу очікувань ділової активності бізнесу у червні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Юрія Половньова — директора департаменту статистики та звітності.

За його словами, наразі показник сягає 46 пунктів. За червень він збільшився одразу на 10.

"Український бізнес поступово оговтується від удару, який завдала йому коронакриза. Опитування НБУ свідчить про поліпшення настрою підприємців в червні. Індекс очікувань ділової активності (ІОДА), який ми розраховуємо щомісячно, зріс на 10 процентних пунктів (п. п.) – майже до 46 пунктів. Покращення настроїв бізнесу сприяло поступове згортання карантинних обмежень та відновлення ділової активності у світі", – пояснив фахівець.

Експерти банку наголосили, червень відзначився поліпшенням настроїв промислових підприємств та об'єктів торгівлі. Їх індекс очікувань завмер приблизно на 50 пунктах.

"Це означає, що оптимістичні та песимістичні настрої практично збалансовані. При цьому підприємства торгівлі та промисловості мають досить непогані очікування щодо нових замовлень і товарообігу", - додав Половньов.

Він звернув увагу, сфера послуг та будівництва мають гірші показники, очікування здебільшого сповнені негативом. Особливо це пов'язано з будівництвом — передбачається низький попит на нерухомість чи відповідні роботи.

Як повідомляв ONLINE.UA, пандемія коронавірусу COVID-19 офіційно триває вже кілька місяців, вона завдала чимало шкоди світовій економіці. Згідно з оцінкою експертів Організації Об’єднаних Націй, надзвичайна ситуація вдарила по 69% українців. Вона по-різному торкнулася громадян.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?