У США відреагували на обурливе рішення Путіна по Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

У США відреагували на обурливе рішення Путіна по Криму

У США відреагували на обурливе рішення Путіна по Криму
Джерело:  online.ua

Офіційна влада США продовжує підтримку територіальної цілісності і суверенітету України, тому миттєво відреагувала на нове скандальне рішення президента РФ Володимира Путіна, який кілька днів тому запустив вантажні поїзди по незаконно побудованому Кримському мосту. Вашингтон заявили Кремлю, що ці обурливі дії і використання скандальної будівлі в черговий раз нагадали всьому світу про незаконне захоплення і окупації українського Криму Росією, на що піде реакція. Про це йдеться в заяві посольства США 2 липня, передає ONLINE.UA.

"Російське несанкціоноване будівництво та продовження використання моста в Керченській протоці, який перешкоджає навігації в протоці, щодня нагадує нам про незаконне захоплення і окупації Криму Росією. Це ще одна причина збереження жорстких санкцій", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, Путін запустив вантажні поїзди по Кримському мосту 30 червня. Пропускна спроможність мосту, по даним окупантів, передбачає 12 вантажних пар поїздів на добу. Це дасть їм можливість перевозити 13 млн тонн вантажів на рік. Залізницею окупанти планують возити продукти і сировину для промисловості.

Нагадаємо, окупанти відкрили залізницю на Кримському мосту 23 грудня 2019 року за особистої участі Путіна. Глава Кремля проїхав в кабіні машиніста від окупованої Керчі до станції Тамань в Краснодарському краї. У той же день з Санкт-Петербурга на окупований український півострів вирушив перший російський потяг. Також на півострів незаконно курсують поїзди з Москви до Сімферополя.

Українська прокуратура Автономної Республіки Крим порушила кримінальну справу за запуск російських поїздів на український півострів і незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Відповідачем у позові виступає компанія "Гранд-Експрес", яка є оператором перевезень з російського Санкт-Петербурга в анексувати Крим у скандальній Кримському мосту. У Росії це рішення назвали "нікчемним жестом", за яким не буде ніяких наслідків.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США вирішили наблизити час розплати Путіна за агресію. У Сенаті вже зареєстрований новий законопроєкт, який передбачає введення індивідуальних санкцій проти глави Кремля, олігархів і політиків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?