Найбагатша людина планети збільшила статки попри епідемію COVID-19 - приголомшливий рекорд
Категорія
Світ
Дата публікації

Найбагатша людина планети збільшила статки попри епідемію COVID-19 - приголомшливий рекорд

Найбагатша людина планети збільшила статки попри епідемію COVID-19 - приголомшливий рекорд
Джерело:  online.ua

Коронавірус COVID-19 поширюється світом, однак не всі страждають навіть у такі скрутні часи. Співзасновник компанії Amazon Джефф Безос встановив новий рекорд на цьому терені. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg Billionaires Index.

Станом на початок липня статки Безоса сягнули 172 мільярдів доларів США. Цей показник став новим рекордом для американського бізнесмена.

Попередній рекорд сягав 167,7 мільярда доларів. Його зафіксували 4 вересня 2018 року.

Згідно з оцінкою експертів, зростання статків Безоса відбулося завдяки зростанню акцій Amazon. У середу, 1 липня, пройшли торги, які відзначилися надзвичайним зростанням їх ціни — одразу на 4,4%. Цей показник також став рекордним для компанії, оскільки уперше з її заснування він сягнув 2 878,7 долара за акцію.

Відомо, що Безос володіє 11% акцій компанії. Від початку 2020 року він розбагатів приблизно на 56,7 мільярда.

Агентство додало, наявні дані вказують на збільшення розриву у статку людей у Сполучених Штатах — на тлі найгіршої кризи з часів Великої депресії. Цікаво, що компанія відмовилася коментувати новий рекорд свого співзасновника.

Експерти оцінили статки колишньої дружини Безоса Маккензі у 56,9 мільярда доларів — вона володіє 4% акцій Amazon.

Вважається, що у Безоса є можливість до 2026 року стати першою людиною планети з багатством понад трильйон доларів.

Як повідомляв ONLINE.UA, поки весь світ шукає спосіб вибратися з економічної кризи, що виникла на тлі коронавірусного карантину, найбагатші люди планети продовжують заробляти гроші — за останні два місяці вони розбагатіли на 255 млрд доларів, і це в той період, коли мільйони людей залишилися безробітними й не знають, де брати кошти на існування. Найбільше розбагатів Марк Цукерберг — його статок збільшився на $31,4 млрд і сьогодні оцінюється в 86,5 млрд доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?