Немає підстав хвилюватися - у Кабміні здивували новим попередженням
Категорія
Економіка
Дата публікації

Немає підстав хвилюватися - у Кабміні здивували новим попередженням

Немає підстав хвилюватися - у Кабміні здивували новим попередженням
Джерело:  online.ua

Голова правління Нацбанку України Яків Смолій залишив посаду через політичний тиск. Водночас у Міністерстві фінансів не вважають, що не потрібно хвилюватися щодо курсу валют. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на міністра Сергія Марченка.

За його словами, ризиків щодо зміни ситуації наразі немає.

"Я вважаю, немає жодних підстав хвилюватись за курс валюти у зв’язку з відставкою високопосадовця. Тому що ми, можливо, можемо бачити сьогодні якусь турбулентність на ринку. Я вважаю, будуть прийняті відповідні рішення і вже, можливо, найближчим часом все заспокоїться", - підкреслив Марченко.

Він зауважив, відставка керівника такої структури, як НБУ, не вплине на ситуацію на валютному ринку України.

Слід нагадати, пізно ввечері 1 липня Смолій виступив з особистою заявою щодо наміру піти у відставку. Несподіване рішення він пов'язав із систематичним політичним тиском на нього та очолювану ним структуру.

Рішення викликало резонанс навіть за кордоном. Представники Міжнародного валютного фонду зауважили, що чинній українській владі необхідно додати зусиль у збереженні НБУ як незалежної структури.

Після заяви Якова Смолія гендиректор інвесткомпанії Dragon Capital Томаш Фіала офіційно повідомив, що призупиняє нові інвестиції в Україну. Він публічно поскаржився на те, що чинна українська влада діє протилежно тому, як це роблять інвестори.

Як повідомляв ONLINE.UA, анонімні джерела в президентській партії "Слуга народу" зважилися на неочікуване зізнання — вони заявили про те, що, ймовірно, відставку очільника Нацбанку Якова Смолія спровокував конфлікт, що виник у нього нещодавно з українським лідером Зеленським. Згідно з останніми даними, суперечка президента і голови НБУ начебто мала місце під час засідання Нацради реформ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?