Вже до кінця літа - Кабмін приготував українцям приємний сюрприз
Категорія
Україна
Дата публікації

Вже до кінця літа - Кабмін приготував українцям приємний сюрприз

Вже до кінця літа - Кабмін приготував українцям приємний сюрприз
Джерело:  interfax.com.ua

Українська влада не відмовилася від планів ввести новий формат лікарняних листів для українців. Вже до кінця літа в Міністерстві охорони здоров'я обіцяють запустити сервіс видачі електронних лікарняних. Через цей сервіс МОЗ планує виписувати не тільки лікарняні листи в електронному вигляді, але і видавати медичні висновкіи і довідки про стан здоров'я. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Ярослав Кучер , передає ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"МОЗ зробив дуже багато, щоб через 1,5-2 місяці така система, як електронні лікарняні, нарешті запрацювала", - запевнив українців представник МОЗ.

Як відомо, електронні лікарняні листи в Україні повинні були запустити ще в квітні 2020 року. Влада хотіла позбавити українців від необхідності відвідувати поліклініку, щоб отримати лікарняний лист. За планом Кабміну, новий сервіс дозволить автоматично передавати дані до Фонду соціального страхування, де відразу знатимуть, що людина захворіла і повинен отримати компенсацію, якщо вона є платником єдиного соціального внеску. Також електронні лікарняні листи будуть передаватися роботодавцю, який через кабінет страхувальника на веб-порталі ПФУ побачить, що його працівник оформив тимчасову непрацездатність. Але запустити електронні лікарняні в Україні так і не вдалося через пандемію коронавіруса.

Нагадаємо, крім електронних лікарняних, в Україні планує ввести електронні трудові книжки. Вже підготовлений законопроєкт, який дозволить призначати пенсію через особистий електронний кабінет на вебпортале е-послуг Пенсійного фонду. У той же час відповідну заяву подавати не треба буде. У Кабміні відзначають, що документ спростить доступ до отримання інформації про набутий стаж для призначення виплат.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Міністерстві охорони здоров'я звернулися з важливим повідомленням до українців і запевнили, що всі хворі на коронавірус в лікарнях лікуються безкоштовно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?