Як новий статус в НАТО допоможе Україні з Кримом - важливі дані
Категорія
Україна
Дата публікації

Як новий статус в НАТО допоможе Україні з Кримом - важливі дані

Як новий статус в НАТО допоможе Україні з Кримом - важливі дані
Джерело:  Крим.Реалії

Два тижні тому Північноатлантична рада визнала нашу країну членом Програми розширених можливостей НАТО - це рішення підтримали всі міжнародні партнери та жорстко розкритикувала команда очільника Кремля Володира Путіна. В МЗС України звернули увагу українців на те, що це дасть можливість отримувати конкретну інформацію щодо ситуації в анексованому Криму. Глава відомства Дмитро Кулеба наголосив, що разом з новим статусом Україна отримала доступ до навчань разом із союзниками. Також буде поглиблена взаємодія із розвідками членів Альянсу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання "Крим.Реалії".

"Чим більше розвідувальних даних, тим краще. Тим об'єктивнішу картину ти можеш скласти для себе. І тим ефективнішими можуть бути рішення, які ти приймаєш", - підкреслив український дипломат.

За словами Дмитра Кулеби, це стосується ситуації в окупованому Росією Криму. Як уже повідомлялося, з 25 червня до 1 липня у Росії голосували за зміни до конституції та "обнулення термінів" Путіна. Серед змін, які пакетом підтримали росіяни, була і поправка про захист цілісності Росії. Таким чином, будь-які спроби повернути Крим України будуть визнані незаконними. Дмитро Кулеба наголосив, що жодні голосування у Росії не завадять українській деокупації Кримського півострова.

Що передбачає Програма розширених можливостей для України

  • участь у плануванні операцій НАТО;

  • допуск до всіх навчань НАТО;

  • доступ до пріоритетної сертифікації сил і засобів;

  • посади для українських представників в штаб-квартирі та командних структурах Альянсу;

  • поглиблений обмін даними розвідки з країнами-членами ;

  • поглиблення співпраці щодо гарантій безпеки в акваторії Чорного моря;

  • участь у протидії кіберзагрозам, міжнародному тероризму і організованій злочинності.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Путіна почала панікувати через нове рішення України та НАТО — важливі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?