Відбувається щось серйозне - Європарламент сколихнув серйозний скандал
Категорія
Світ
Дата публікації

Відбувається щось серйозне - Європарламент сколихнув серйозний скандал

Відбувається щось серйозне - Європарламент сколихнув серйозний скандал
Джерело:  online.ua

У Брюсселі під час карантину сталася резонансна подія - будівлю Європарламенту пограбували невідомі. Злодії проникли в службові кабінети, щонайменше, п'ятдесяти євродепутатів, зламали замки шаф в пошуках цінностей і вкрали комп'ютери, планшети та інші предмети з їхніх офісів. Подробиці скандалу повідомив німецький депутат Європарламенту Ніко Семсрот, передає ONLINE.UA з посиланням на СNN.

"Це величезний скандал, і я не знаю, чому всі закривають рот. Ми майже впевнені, що грабіжники обшукали всі наші речі. Відбувається щось серйозне", - прокоментував ситуацію Семсрот, зазначивши, що повідомив парламентську службу безпеки ще місяць тому про подію, але вона не діє.

Інформацію про пограбування штаб-квартири європейського парламенту підтвердив і італійський депутат Массімо Казанова. Він написав у соціальних мережах, що його офіс був зламаний і пограбований, поскаржившись на те, що грабіжники перевернули всі його речі "з ніг на голову".

Із заявою про пограбування також виступив євродепутат від Німеччини Ніко Земсротт. Він повідомив, що у нього вкрали два ноутбуки.

Спікерка Європарламенту відреагувала на нові повідомлення про пограбування. Вона заявила, що інформація про крадіжки надійшла в квітні. У відповідь було збільшено кількість охоронців і служба безпеки почала розслідувати крадіжки. Вона нагадала, що в 2020 році на охорону і спостереження за будівлею Європарламенту виділили понад 23 млн євро, а в приміщенні Європарламенту були введені посилені заходи захисту, в тому числі задіяні додаткові охоронці, які патрулюють периметр і коридори, та проводять додаткові перевірки доступу до будівлі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Європарламент піддався масштабній атаці. У мережу злили дані більше 1200 співробітників Європарламенту. Витік даних торкнувся 15 тисяч облікових записів інших фахівців у справах Євросоюзу. У відкритому доступі виявилися також конфіденційні дані і зашифровані паролі понад 200 членів Європарламенту, Європейської Ради та Європейської Комісії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?