Зеленський ухвалив нове несподіване рішення після відставки глави НБУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський ухвалив нове несподіване рішення після відставки глави НБУ

Зеленський ухвалив нове несподіване рішення після відставки глави НБУ
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський припинив діяльність Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг. Зазначається, що на виконання закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення функцій з державного регулювання ринків фінансових послуг" український лідер постановив припинити діяльність Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, шляхом ліквідації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу президента.

"У зв'язку з цим визнається таким, що втратив чинність, указ президента від 23 листопада 2011 року № 1070 "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг", - йдеться в повідомленні.

Також Володимир Зеленський наказав створити комісію з ліквідації Нацкомфінпослуг, визначивши очільницею цієї комісії керівника апарату Нацкомфінпослуг Тетяну Галабудську і зобов'язавши її проінформувати в тримісячний термін про результати проведеної роботи. Окрім того, українському уряду доручено вирішити в установленому порядку питання подальшого використання об'єктів права державної власності, які перебували в управлінні Нацкомфінпослуг.

Варто звернути увагу на те, що 1 липня Національний банк прийняв повноваження з регулювання ринків небанківських фінансових послуг. Відповідно до закону від 12 вересня 2019 року "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення функцій з державного регулювання ринків фінансових послуг", НБУ і НКЦПФР з 1 липня 2020 року є правонаступниками Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері ринків фінансових послуг.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, влада Євросоюзу вперше прокоментувала резонансну заяву про відставку очільника Національного банку України Якова Смолія — в ЄС попередили про загрозу для підтримки реформ в Україні через можливий підрив незалежності Нацбанку. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?