Чому коронавірус може спровокувати інсульт - результати дослідження
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Чому коронавірус може спровокувати інсульт - результати дослідження

Чому коронавірус може спровокувати інсульт - результати дослідження
Джерело:  online.ua

Іноземні вчені дійшли висновку, що коронавірус викликає гіперактивність клітин - це викликає згортання крові. За словами науковців, це дуже важливе відкриття, що пояснює один з найнебезпечніших механізмів розвитку хвороби. Гіперактивність клітин в крові викликають тромби, це може бути причиною інсультів та інфарктів у пацієнтів з COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Daily Mail.

"Вони зробили важливе відкриття, порівнюючи кров 82 осіб. Половина з них мали позитивний діагноз на коронавірус – саме в них тромбоцити (клітини крові, які згортаються - ред.) були набагато активніші. В ході експериментів в чашках Петрі тромбоцити склеювались набагато швидше. Запалення, яке викликає вірус, скоріш за все, сприяє змінам в роботі тромбоцитів та тромбозу", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, тромбоз – це утворення згустків крові, які перешкоджають кровообігу. Це провокує інфаркт, в разі тромбу в мозку станеться інсульт, а в легенях – легенева емболія.

За словами вчених, їхнє відкриття може вплинути на методи лікування коронавірусу у пацієнтів, що мають високий ризик Тромбозі. За статистикою, до 30% госпіталізованих хворих з COVID-19 стикаються з тромбами, як ускладнення хвороби. І тільки тепер лікарі починають розуміти, чому це відбувається.

Хоча коронавірус в більшості випадків викликає проблеми респіраторної системи, у нього спостерігається і ряд руйнівних впливів на інші органи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що дослідники університету Барселони нещодавно виступили з неочікуваною заявою — вони розповіли, що виявили коронавірус SARS-CoV-2 у міських стоках ще в березні 2019 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?