Нова марсіанська місія опинилася на межі зриву - що сталося
Категорія
Технології
Дата публікації

Нова марсіанська місія опинилася на межі зриву - що сталося

Нова марсіанська місія опинилася на межі зриву - що сталося
Джерело:  online.ua

Керівництво американського агентства NASA вирішило відтермінувати запуск амбітного марсоходу, який повинен дослідити наявність життя на Марсі у минулому. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Independent.

За офіційними даними, ровер отримав назву Perseverance, на його створення й розробку місії витрачені мільярди доларів США. Передбачалося, що він буде вивчати поверхню Червоної планети та навіть транспортує зразки на землю.

Згідно з інформацією NASA, найближча ймовірна дата початку місії - 30 липня, однак це лише орієнтовна дата. Вікно запуску станом на цей день вже скоротиться на половину — Марс почне потроху віддалятися від Землі, що ускладнюватиме шлях апарату.

Фахівцям NASA необхідно розпочати місію до 15 серпня. У гіршому разі момент для неї буде втрачено — планета занадто віддалиться від нас, протистояння закінчиться. Місію тоді доведеться скасувати.

Наступного разу спрямувати Perseverance до Червоної планети буде можливо лише 2022 року. Утім, американське космічне агентство сподівається на успіх та уникання 26-місячної затримки.

Слід зауважити, що NASA вже відтерміновувала цю місію. Проблеми виявили з краном на стартовому майданчику. Раніше проєкт планували на 17 липня.

Європейське космічне агентство перенесло марсіанську місію на згаданий 2022 рік. Це прямо пов'язано з пандемією COVID-19. Паралельно з нею китайські фахівці та вчені Об'єднаних Арабських Еміратів стійко організовують запуски власних апаратів влітку.

Як повідомляв ONLINE.UA, Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору не дає засумувати людям, які досі змушені залишатися вдома через пандемію коронавірусу. Так, нещодавно стало відомо, що NASA спільно з платформою Hero X організували конкурс Lunar Loo Challenge на найкращий туалет для місії "Артеміда", в рамках якої на Місяць у 2024 році вирушать тринадцятий за рахунком чоловік і перша жінка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?