Росія готова до наступу — ЗСУ шокували попередженням
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія готова до наступу — ЗСУ шокували попередженням

Росія готова до наступу — ЗСУ шокували попередженням
Джерело:  online.ua

Українське командування виявило скупчення російських військ на кордоні. Вони перебувають у стані максимальної готовності на випадок наступу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За словами очільника Головного управління міжнародного співробітництва і верифікації ЗСУ генерал-лейтенант Леоніда Голопатюка, Кремль створив три міжвидових угрупування. Він виступив з цими даними на Форумі безпекового співробітництва ОБСЄ онлайн.

"Станом на сьогодні поблизу кордону з Україною вже створено три міжвидових угруповання, які здатні без оголошення мобілізації та при мінімальних підготовчих заходах проводити раптові наступальні дії на території України", - пояснив офіцер.

Представник ЗСУ додав, російське командування продовжує нарощувати сили поблизу кордону.

"На даний час вздовж державного кордону України розгорнуто 28 батальйонно-тактичних груп. На сьогодні завершується формування трьох нових об’єднань – двох армій та армійського корпусу, які протягом 2020-2021 року планують набути повної оперативної готовності", - підкреслив Горбатюк.

Західний стратегічний напрямок отримав 20-ту загальновійськову армію, яка складається, зокрема, з 3-ї та 144-ї мотострілецьких дивізій. Також 448-а ракетна бригада цієї армії має ОТРК "Іскандер".

На Південно-західному стратегічному напрямку агресор створив 8-му загальновійськову (ударну) армію. У її склад увійшли 150-та мотострілецька дивізія, 20-та окрема мотострілецька бригада. Саме до складу цієї армії відносяться 1-й та 2-й армійські корпуси — Донецьк та Луганськ відповідно.

Як повідомляв ONLINE.UA, війна на Донбасі, розв’язана російським агресором, триває з весни 2014 року. З того часу українські сили втратили загиблими 3 094 бійців. Також зареєстровано загибель 3 353 цивільних осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?