Зробіть це до 6 липня - у Путіна висунули нові безсоромні вимоги команді Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Зробіть це до 6 липня - у Путіна висунули нові безсоромні вимоги команді Зеленського

Зробіть це до 6 липня - у Путіна висунули нові безсоромні вимоги команді Зеленського
Джерело:  online.ua

3 липня неочікувано для всіх почали з'являтися новини про те, що до Берліну вирушив заступник голови адміністрації президента Росії та головний перемовник очільника Кремля Дмитро Козак, який є куратором переговорів по Донбасу. Цього ж дня стало відомо, що у німецьку столицю вже вирушили представники команди Володимира Зеленського— Андрій Єрмак та міністр тимчасово окупованих територій Олексій Резніков. В неофіційному робочому документі російської делегації, з яким ознайомилось німецьке видання Der Spiegel, зазначається, що Кремль на переговорах у нормандському форматі наполягає на якомога швидшому правовому визначенні статусу ОРДЛО та представленні проєкту змін до української Конституції до 6 липня, повідомляє ONLINE.UA.

"Робочий документ російської делегації був переданий в лондонський Dossier Center з російських урядових кіл. Відповідно до документа, російська сторона вимагає, щоб Київ представив проєкт змін української Конституції до 6 липня у мінській контактній групі. Він повинен визначити шлях для майбутнього особливого статусу ОРДЛО в державному устрої України", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, команда Путіна вимагає, щоб Україна активізувала свої зусилля з реалізації так званої формули Штайнмаєра. Вона передбачає, що колишні сепаратистські райони автоматично отримають постійний особливий статус, як тільки ОБСЄ визнає місцеві вибори там вільними і справедливими. Офіційна Москва хоче, щоб Київ здійснив подальші кроки щодо розведення військ і обміну полоненими.

"РФ каже, що Україна повинна "без додаткових умов" до 6 липня скласти список полонених в певному форматі, чийого звільнення вона вимагає від сепаратистів. У свою чергу, сепаратисти також представлять відповідний список ув'язнених", - додає видання.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що військовий експерт Олег Жданов відповів на питання, яке найбільше хвилює більшість українців: чи готова наша країна відбити активний наступ Росії на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?