У США розробили інноваційний тест на коронавірус - що про нього відомо
Категорія
Технології
Дата публікації

У США розробили інноваційний тест на коронавірус - що про нього відомо

У США розробили інноваційний тест на коронавірус - що про нього відомо
Джерело:  online.ua

У Сполучених Штатах науковці розробили новий тест для виявлення інфекції COVID-19. Він одночасно дозволяє виявити в організмі людини грип. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

Представники Управління продовольства й медикаментів вже затвердило цей засіб. Авторами розробки став Центр з контролю та профілактики захворювань.

Цей тест став першим подвійним, яких ухвалили для масового використання експерти FDA. Лікарі зможуть за допомогою одного тампона чи зразка встановити діагноз.

Вважається, що людство повстане у майбутньому перед новим викликом. Невщухаюча епідемія COVID-19 накладеться на традиційну сезонну епідемію грипу. Це своєю чергою спровокує перевантаження лабораторій, які робитимуть тестування на обидва типи інфекції.

На тлі такого прогнозу розробка подвійного тесту виглядає позитивним кроком з боку фахівців.

Згідно з висновками експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я, погіршення епідемічної ситуації на тлі двох епідемії очікується восени. У цей період високий ризик виникнення повномасштабної другої хвилі COVID-19.

Іншою проблемою для медиків стала ймовірність одночасного інфікування коронавірусом та грипом.

Станом на 3 липня на всій планеті виявили понад 10,8 мільйона випадків коронавірусу COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, іноземні вчені дійшли висновку, що коронавірус викликає гіперактивність клітин — це викликає згортання крові. За словами науковців, це дуже важливе відкриття, що пояснює один з найнебезпечніших механізмів розвитку хвороби.

Гіперактивність клітин в крові викликають тромби, це може бути причиною інсультів та інфарктів у пацієнтів з COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?