Це нарешті сталося - Євросоюз зважився на довгоочікуване рішення щодо COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

Це нарешті сталося - Євросоюз зважився на довгоочікуване рішення щодо COVID-19

Це нарешті сталося - Євросоюз зважився на довгоочікуване рішення щодо COVID-19
Джерело:  online.ua

Європейська комісія нарешті надала умовний дозвіл на продаж лікарського засобу Ремдесивір, таким чином зробивши його першим лікарським засобом, дозволеним на рівні ЄС для лікування коронавірусу. Варто звернути увагу на те, що дозвіл видано відповідно до прискореної процедури після рекомендації Європейського агентства з лікарських засобів (EMA) з подальшим схваленням державами-членами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відповідну заяву розміщено на сайті Єврокомісії.

"Захист громадського здоров'я є ключовим пріоритетом Комісії, і тому дані про Ремдесивір були оцінені у виключно короткі терміни за допомогою процедури швидкої перевірки, підходу, який використовується ЕMA під час надзвичайних ситуацій в області охорони здоров'я для оцінки даних по мірі їх надходження", - зазначається в документі.

Що важливо розуміти, це дозволило швидко отримати дозвіл в контексті коронавірусної кризи протягом одного тижня після рекомендації EMA в порівнянні зі звичайними 67 днями. Окрім того, зазначається, що наразі Ремдесивір отримав дозвіл на умовний маркетинг, один з регулюючих механізмів ЄС, створений для полегшення раннього доступу до ліків, які задовольняють відсутні медичні потреби, в тому числі для невідкладних ситуацій у відповідь на загрози громадській охороні здоров'я, такі як поточна пандемія. Нещодавно стало відомо, що дослідження показало, що пацієнти, які отримували Ремдесивір, одужали приблизно через 11 днів, в порівнянні з 15 днями у пацієнтів, які отримували плацебо. В мережі уже активно коментують цю радісну новину.

"Це нарешті сталося! Чому так довго тянули?; не знаю... я вже нікому не довіряю; минуло стільки місяців і лише зараз дозволили ліки...що не так із цим світом?; дуже дивно, що ЄС ще давно виділив на це все мільярди, але лише зараз якісь зрушення; можна було діяти оперативніше", - коментують заяву ЄС користувачі мережі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Ізраїльському інституті біодосліджень офіційно заявили,  що провели успішні доклінічні випробування вакцини від коронавірусної інфекції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?