Це неприйнятно - Німеччина гучно поставила Путіна на місце
Категорія
Політика
Дата публікації

Це неприйнятно - Німеччина гучно поставила Путіна на місце

Це неприйнятно - Німеччина гучно поставила Путіна на місце
Джерело:  online.ua

Німецькі дипломати відреагували на рішення Кремля стосовно окупованого Криму. Напередодні там проводили голосування за поправки у конституцію країни-агресора. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на диппредставництво ФРН.

За даними офіційного Берліна, така поведінка російської влади неприйнятна.

"Проведення в Криму російського референдуму щодо змін до Конституції є неприйнятним. Це порушує право України на територіальну недоторканність та політичну незалежність. Ми стоїмо на боці України та наголошуємо: Крим — це Україна", - наголосили у посольстві.

Нагадаємо, голосування тривало тиждень, кульмінаційним днем стала середи, 1 липня. Згідно з офіційними підсумками, 77,92% учасників підтримали ініціативу президента Володимира Путіна та фактичне надання йому влади до 2036 року. Категорично проти виступили 21,27%.

Раніше факт голосування на території анексованого Криму розкритикували у Великій Британії. Лондон наголосив, що ніколи не визнає окупації півострова Росією, позиція британського уряду - це безперечна підтримка України.

"Використання Росією території Криму для голосування за поправки до конституції РФ є неприпустимим. Велика Британія не визнає і ніколи не визнає такого голосування на суверенній українській території. Ми солідарні з Україною у нагадуванні Росії та світу, що Крим — це Україна", - відзначили у посольстві країни.

Як повідомляв ONLINE.UA, голосування за поправки у конституцію РФ завершилися"тріумфом", стверджували раніше у Кремлі. Президент Володимир Путін оголосив, що влада буквально зробила усе необхідне для плебісциту в умовах епідемії, голосування стало нібито "волею народу".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?