Російські війська біля кордонів України - експерти озвучили екстрене попередження
Категорія
Політика
Дата публікації

Російські війська біля кордонів України - експерти озвучили екстрене попередження

Російські війська біля кордонів України - експерти озвучили екстрене попередження
Джерело:  24 канал

Нещодавно українських громадян збентежила новина про те, що Росія зосередила біля кордону нашої країни 3 військові групи, що можуть раптово провести наступальні дії на нашу територію. Наразі усіх хвилює питання, чи здатна путінська армія почати наступ і чи зможе Україна дати їй відсіч. Військовий експерт Михайло Жирохов поділився думкою, що зосередження російських військ біля кордонів України  більше психологічний тиск, нагнітання. Він також нагадав про те, що російська армія з 2014 року з кордонів України нікуди не зникала. Російські війська постійно знаходяться в Белгороді, Ростовській області. Зараз є незначне посилення, бо з квітня йде підготовка до командно-штабних навчань "Кавказ-2020". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Не буває війни заради війни. Що росіяни отримають, почавши наступ у Чернігівській, Сумській, Харківській областях, з окупованого Криму? Це вже не 2014 рік. Буде реальна партизанська війна. Україна має мобілізаційний ресурс. По ворогу стрілятимуть з кожного вікна. Кремль не зможе пояснити своїм громадянам такі втрати", - наголосив Михайло Жирохов.

Військовий Олег Жданов звернув увагу українців на те, що для наступу Росії потрібне угруповання, мінімум, у 200 тисяч військових. Наразі ж мовиться про 87 тисяч російських військових, які розосереджені навколо нашої країни. Зокрема 18-20 тисяч – Білорусь, 22-24 тисячі – Крим, 3 тисячі – Придністров'я. Решта – наші східні кордони.

"Про те, що Росія проти України готує напад, можна говорити за певних обставин. Коли уздовж нашого кордону на відстані 20-30 кілометрів зосереджуватимуться польові склади боєприпасів, палива і продовольства, розгортатимуться медичні санбати і польові госпіталі. Потім почнуть прибувати військова техніка і резервісти", - наголосив фахівець.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент РФ Володимир Путін не зупиниться перед використанням збройних сил для досягнення своїх політичних або економічних цілей, тому вже в найближчій перспективі Росія почне нове масштабний наступ проти нашої країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?