Парад планет у липні - що відомо про надзвичайне космічне явище
Категорія
Технології
Дата публікації

Парад планет у липні - що відомо про надзвичайне космічне явище

Парад планет у липні - що відомо про надзвичайне космічне явище
Джерело:  online.ua

Планети сонячної системи інколи вишикуються в один ряд, однак рідко роблять це усі разом. Саме така подія очікується у липні 2020 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяви астрономів та ЗМІ.

Востаннє повний парад планет стався 1982 року.

Цікаво, що найчастіше можна спостерігати паради трьох планет — двічі на рік. Чотири планети вишикуються у ряд щороку, а п'ять — раз на 19 років.

Цього липня станеться подія, яка трохи відрізняється від інших парадів планет. Усі планети повстануть на одному боку від Сонця. Наступного разу такий очікується аж у 2161 та 2492 роках.

Водночас любителів астрономії розчарували експерти — повністю парад побачити неможливо. Для цього необхідно було б віддалитися на мільйони кілометрів від Землі.

Парад почнеться у суботу, 4 липня. У наступні тижні планети лише частково можна буде побачити планети на одній ланці.

Наприклад, Уран та Нептун неможливо побачити без спеціальної техніки. Сатурн, Юпітер, Марс можна спостерігати лише вночі, а от Венера традиційно показує себе рано вранці.

Передбачається, що Юпітер та Сатурн будуть найяскравішими 14 ти 21 липня відповідно. У ці ночі вони будуть відблискувати максимальною кількістю сонячного світла.

Зазвичай паради планет пов'язують з якимись важливими подіями, які відбуваються під час цього явища. Утім, для цього немає жодних наукових ґрунтувань. Спеціалізовані джерела навіть не користуються "парадом планет" як терміном.

Як повідомляв ONLINE.UA, у космосі сталася загадкова подія, яке поставила наукову спільноту в глухий кут — без сліду зникла величезна зірка, яка була однією з найяскравіших у Всесвіті. Вчені приголомшені тим, що сталося і намагаються розгадати нову космічну таємницю.

Річ у тому, що в астрономії нічого не відбувається просто так, і процеси, що відбуваються навіть за тисячі світлових років від Землі, завжди відстежуваються.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?