У Харкові несподівано посилили карантин - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

У Харкові несподівано посилили карантин - що сталося

У Харкові несподівано посилили карантин - що сталося
Джерело:  online.ua

У Харкові міська влада вирішила посилити карантин через погану епідемічну ситуацію. Йдеться про обмеження для масових заходів, закладів громадського харчування та кінотеатрів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву мерії.

За словами першого заступника мера Ігоря Терехова, рішення ухвалила комісія з питань техногенної та екологічної безпеки.

"Обмеження роботи кінотеатрів, проведення масових заходів більше ніж 10 осіб. Крім того, заборонити роботу підприємств громадського харчування, де немає літніх майданчиків або площа зали менше ніж 50 кв. м, за винятком послуг з адресної доставки замовлень і замовлень на винос... Крім того, нам рекомендовано обмежити працю кафе і ресторанів 22:00", - пояснив він.

Посадовець звернувся до правоохоронних органів із проханням контролювати дотримання встановлених правил.

Згідно з інформацією Нелі Новицької - в.о. директора Харківського обласного лабораторного центру, близько 80% нових випадків COVID-19 в області зареєстрували у її центрі.

"З 272 випадків, зареєстрованих за останній тиждень в області, 83% припадають на місто Харків... У Харкові показник захворюваності становив від 15 до майже 17 на 100 тис. населення", - підкреслила вона.

Водночас зростає кількість випадків коронавірусу, які потребують госпіталізації через важкість. Причиною погіршення ситуації експерти назвали порушення правил безпеки — нехтування масками та соціальною дистанцією.

Як повідомляв ONLINE.UA, в українському уряді підтримали нещодавно ініціативу про штрафи за відсутність маски у публічних місцях. Розмір їх для пересічних громадян сягатиме від 170 до 255 гривень.

За даними МОЗ, власникам закладів, які допускають порушення, штрафи загрожують суттєво вищі — від 3 400 до 5 100 гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?