Команда Путіна влаштувала демарш під час переговорів з Україною - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Путіна влаштувала демарш під час переговорів з Україною - що сталося

Команда Путіна влаштувала демарш під час переговорів з Україною - що сталося
Джерело:  online.ua

Команда очільника Кремля Володимира Путіна продовжує влаштовувати безсоромні провокації та гальмувати переговори у нормандському форматі. Так, нещодавно стало відомо, що Україна, Франція та Німеччина продемонстрували готовність докласти максимум зусиль для виконання домовленостей "Нормандської четвірки", досягнутих у Парижі, та наблизити проведення саміту в Берліні, однак офіційна Москва неочікувано для всіх заявила, що хоче взяти паузу у цьому питання. Про це інформує пресслужба Офісу українського президента за підсумками переговорів політичних радників лідерів держав-учасниць Нормандського формату в Берліні, передає ONLINE.UA.

"Домовленості Паризького саміту лідерів держав – учасниць Нормандського формату має бути виконано. Україна, а також її партнери за Нормандським форматом, Франція та Німеччина, продемонстрували готовність докласти для цього максимум зусиль... Сьогоднішня зустріч на крок наблизила проведення саміту в Берліні ... Зі свого боку російська сторона взяла паузу для підготовки відповіді на консолідовану позицію України, Франції та Німеччини", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що переговори в Берліні тривали 11 годин. Офіційний Київ представляли очільник Офісу президента Андрій Єрмак та віцепрем'єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков. Також вказано, що сторони детально обговорили процес виконання домовленостей, досягнутих лідерами держав "Нормандської четвірки" за результатами саміту в Парижі в грудні 2019 року, та виокремили низку нагальних завдань, які мають бути реалізовані в межах роботи під час найближчих засідань Тристоронньої контактної групи для прискорення переговорного процесу та створення передумов для проведення наступного саміту в Нормандському форматі в Берліні.

"Учасники зустрічі дійшли згоди, що потрібно докласти максимум зусиль для повного виконання рішень Паризького саміту лідерів держав Нормандського формату. Зокрема, сторони зійшлися на думці щодо необхідності реальних заходів для забезпечення повного і всеосяжного режиму припинення вогню", - кажуть в ОП.

Окрім того, зазначається, що в найближчому майбутньому де узгоджений порядок денний для роботи ТКГ з метою зближення позицій для проведення саміту в Берліні.

Нагадаємо, що 3 липня в Берліні відбулася зустріч політрадників "нормандського формату". На ній, зокрема, були присутні очільник ОП Андрій Єрмак і міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков. Окрім того, там також знаходився куратор переговорів по Донбасу та головний переговорник Путіна - Дмитро Козак.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що військовий експерт Михайло Жирохов заявив,  що зосередження російських військ біля кордонів України більше психологічний тиск та нагнітання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?