Уже цього місяця - Шмигаль поділився з українцями неймовірною новиною
Категорія
Україна
Дата публікації

Уже цього місяця - Шмигаль поділився з українцями неймовірною новиною

Уже цього місяця - Шмигаль поділився з українцями неймовірною новиною
Джерело:  online.ua

Очільник Кабінету міністрів України Денис Шмигаль повідомив усім українцям чудову новину - він розповів, що розраховує на підписання меморандуму про отримання 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги Європейського Союзу уже цього місяца. Однак, як виявилося нещодавно, не все так просто, як про це говорить уряд, оскільки влада ЄС не приховує той факт, що у неї уже увірвався терпець після чергового гучного скандалу, який розгорівся в Україні після відставки очільника НБУ Якова Смолія. Євросоюз ще 3 липня звернувся до офіційного Києва та нагадав, що незалежність Нацбанку є загальною умовою ЄС для надання 1,2 мільярда євро макрофінансової допомоги Україні. Також там попередили, що Єврокомісія чекатиме на результати оцінки ситуації з боку МВФ, передає ONLINE.UA.

"Уже в 20-тих числах місяця, я сподіваюся, ми підпишемо черговий меморандум про надання наступного траншу макрофінансової допомоги в розмірі 1,2 млрд євро від Європейського Союзу, це сьогодні було проговорено з віцепрезидентом Європейської комісії", - повідомив очільник Кабміну.

Денис Шмигаль стверджує, що це також свідчить про те, що незалежно від зміни глави Національного банку, Україна залишається стабільною. Окрім того, глава уряду у телефонній розмові з віцепрезидентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом запевнив єврочиновника у тому, що незалежність "Національного банку залишається для нас безумовним пріоритетом".

Як відомо, український парламмент 3 липня проголосувала за відставку очільника Національного банку України Якова Смолія. Останній, виступаючи у Раді, зізнався, що його прохання про відставку є протестом проти політичних тисків на НБУ та є "червоною лінією". Пізніше також він додав, що був змушений звільнитися через тиск команди українського лідера Володимира Зеленського. Варто зазначити, що ЄС нещодавно прокоментував оголошення про відставку Смолія, заявивши про загрозу для підтримки реформ в Україні через можливий підрив незалежності Нацбанку.

Як повідомляв ONLINE.UA, депутатка від президентської партії "Слуги народу"Ольга Василевська-Смаглюк приголомшила гучною заявою про відставку глави НБУ Якова Смолія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?