Не було цього: Зеленський виступив з новою резонансною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Не було цього: Зеленський виступив з новою резонансною заявою

Не було цього: Зеленський виступив з новою резонансною заявою
Джерело:  online.ua

Відставка очільника Нацбанку Якова Смолія стала однією із найрезонансніших подій в економічну житті України. Особливо ситуація загострилася після того, як Смолій зізнався, що йомо довелося звільнитися через систематичний політичний тиск на керівництво НБУ. Чиновник до останнього не хотів називати конкретних прізвищ, однак уточнив, що рішення про відставку ухвалив після чисельних абсурдних вимог команди українського лідера Володимира Зеленського, які Смолій не хотів та не збирався виконувати. Його заяву вже прокоментував глава держави Володимир Зеленський - останній почав стверджувати, що у нього були хороші стосунки зі Смолієм. Про це глава президент розповів під час візиту на Одещину, передає ONLINE.UA.

"Вже його (Смолія – ред.) запитували, чи був тиск з Офісу Президента, і він сказав, що ні. У нас з ним були дуже непогані стосунки не лише на професійному, а й на людському рівні", - запевняє український лідер.

Окрім того, Володимир Зеленський розповів, що провів 3 великі зустрічі з усіма очільниками державних банків, представниками комерційних банків та заступниками голови НБУ. Від банкірів глава держави хотів дізнатися можливих наступників Якова Смолія.

"Всі достатньо спокійно сприймають відставку голови Нацбанку. Якихось особливих ризиків вони не бачать. Нам багато разів вже казали, що долар буде по 100, але це просто якась фантастика", - зазначив президент.

Варто зазначити, що Зеленський поки не готовий відповісти, хто наступним сяде у крісло голови НБУ. Він тільки розповів, що отримав по списку кандидатів на кожній із зустрічей. Наразі усіх запропонованих претендентів вивчають.

Сам Яків Смолій відмовлявся називати конкретні прізвища та розповідати, хто з політиків тиснув на нього, однак відзначився такою цікавою заявою.

"... на всіх нарадах де були присутні президент, нардепи або прем’єр до НБУ звучали заклики залити економіку грішми, відмінити принципи регулювання банківської системи, встановити курс, щоб експортерам було краще. Поставити інфляцію 11% і курс 30, бо такі параметри закладені в держбюджет. Ці гасла змусили мене ухвалити це рішення", - зізнався він 3 липня.

Як повідомляв ONLINE.UA, в партії "Слуга народу"здивували черговою заявою про відставку глави НБУ Якова Смолія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?