Блокувати і Крим, і Донбас - у Зеленського пояснили, чому не ухвалюють важливе рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Блокувати і Крим, і Донбас - у Зеленського пояснили, чому не ухвалюють важливе рішення

Блокувати і Крим, і Донбас - у Зеленського пояснили, чому не ухвалюють важливе рішення
Джерело:  Крим.Реалії

В команді глави держави Володимира Зеленського нарешті відповіли на запитання, як давно хвилює багатьох українців - чому чинна влада приділяє більше уваги вирішенню проблеми з Донбасом і так часто забуває про окупований Крим. Очільник МЗС Дмитро Кулеба пояснив позицію влади - він заявив, що не є прихильником відмови від мінського формату, проте не вважає за потрібне вводити до нього тему повернення Криму. За його словами, це негативно вплине і на розв'язання питання щодо Донбасу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  "Крим.Реалії"

"Я не поділяю точку зору, що від Мінська потрібно відмовлятися. Але зараз в тій дискусії, яка є, найбільша цінність полягає в тому, що вона відбувається. Найбільшою проблемою стане та ситуація, за якої ми взагалі перестанемо рефлексувати на тему того, яким чином ми маємо структурувати процеси", – підкреслив український дипломат.

На його переконання, проблеми, які зараз існують, насправді обумовлені простою річчю – законодавством та тим, що формати створювалися "з коліс". Кулеба наголосив: якби ми 20 – 30 років готувалися до незаконної окупації – можливо, були б готові ухвалити системний підхід. Очільник МЗС підкреслив, що ні Україна, ні її міжнародні партнери не мали в той час системної відповіді на те, що відбувалося.

"Тому коли почався Крим – була спроба провести вже напівзабуті консультації в Женеві. Коли почався Донбас, був створений мінський формат. І зараз вводити в мінський формат ще проблематику Криму – це блокувати і Крим, і Донбас", - пояснив український дипломат.

Окрім того, Дмитро Кулеба звернув увагу на те, що наразі потрібно виходити з тих реалій, які є. За його словами, на всіх рівнях – і в МЗС і в ОП – постійно працюють над тим, щоб питання про Крим залишалося на порядку денному серед пріоритетних.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно очільник МЗС Дмитро Кулеба озвучив важливе попередження усім українцям — дипломат розповів про нахабну провокацію проти нашої країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?