Ніхто не може - Зеленський миттєво відреагував на цинічну вимогу Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Ніхто не може - Зеленський миттєво відреагував на цинічну вимогу Путіна

Ніхто не може - Зеленський миттєво відреагував на цинічну вимогу Путіна
Джерело:  online.ua

4 липня глава держави Володимир Зеленський жорстко відреагував на нову безсоромну вимогу команди російського президента Володимира Путіна. Як відомо, 4 липня головний переговорник Путіна та куратор РФ по Донбасу Дмитро Козак висунув офіційному Києву новий нахабний ультиматум — він почав наполягати, що до проведення зустрічі в нормандському форматі на вищому рівні українській стороні потрібно ухвалити й погодити з Донбасом десятки законів. Володимир Зеленський на це відповів, що від України ніхто не може нічого вимагати на міжнародній арені, в тому числі, ухвалення закону про "особливий статус Донбасу". Про це український лідер повідомив під час брифінгу в місті Южне Одеської області, куди він прибув з робочою поїздкою, інформує ONLINE.UA.

"По-перше, ніхто від України нічого не може вимагати, ми – незалежна країна. Мені здається, що тут усім потрібно попрацювати над риторикою. Тим більше, що це міжнародна вже риторика", - нагадав Путіну український президент.

Окрім того, Володимир Зеленський поки відмовляється коментувати зустріч радників лідерів держав Нормандського формату 3 липня в Берліні.

"Я знаю, що дуже непогано пройшла зустріч, предметно. Більше нічого поки коментувати. У нас буде нарада, з паном Єрмаком ми сьогодні тільки прилетіли до Одеси і ще детально не обговорювали з ним це питання", - додав глава держави.

Як відомо, 4 липня Офісі президента України повідомили, що в ході зустрічі політрадників "нормандського формату" у п'ятницю в Берліні Україна, Франція та Німеччина продемонстрували готовність докласти максимум зусиль для виконання домовленостей "Нормандської четвірки", досягнутих у Парижі, та наблизити проведення саміту в Берліні, однак команда Путіна влаштувала справжній демарш та захотіла взяти паузу. Переговорник Путіна Дмитро Козак після цього заявив, що до проведення зустрічі в "нормандському форматі" на вищому рівні Україні необхідно прийняти й погодити з Донбасом десятки законів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Польща розкрила новий підлий план Путіна та розповіла, для чого РФ прикривається коронавірусом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?