Скільки потрібно людей для колонізації Марсу - вчені вразили відповіддю
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Скільки потрібно людей для колонізації Марсу - вчені вразили відповіддю

Скільки потрібно людей для колонізації Марсу - вчені вразили відповіддю
Джерело:  online.ua

Колонізація Марсу - одна із найцікавіших тем, які обговорють не тільки науковці, а й люди, які цікавляться майбутнім людства та нашої планети. Так, нещодавно вчені Політехнічного інституту Бордо (Франція) провели нове дослідження та визначили, скільки людей необхідно для першої місії щодо колонізації червоної планети. За їхніми словами, для першої колонії потрібно лише 110 осіб. Перші результати дослідження опублікували у журналі Scientific Reports. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Daily Mail.

Професор Жан-Марк Салотті, який є головним автором дослідження, розповів, що використав математичну модель для визначення "можливості виживання на іншій планеті". Згідно з його розрахунками, колонія буде жити жити під заповненим киснем куполом і займатися сільським господарством. За словами Салотті, математична модель може бути застосованою для колонізації будь-якої планети, однак як приклад він використав саме Марс.

"Це питання має особливе значення для майбутнього космічного завоювання і, можливо, також для майбутнього людства в цілому", – наголосив професор.

Окрім того, вчений звернув увагу на те, що поселенці можуть оголосити незалежну марсіанську державу.

Варто нагадати, що вже наприкінці липня NASA запускає місію на Марс. Щоправда, про колонізацію не йдеться, адже поки запускають марсохід Perserverance. Він має проводити дослідження середовища на Марсі та його поверхні. Окрім того, зазначається, що апарат доставить на поверхню планети пам’ятну табличку на знак пошани медичним працівникам.

Що також цікаво, нещодавно на Марсі виявили черговий феномен — ширяючу хмару, розташовану поруч з вулканом Гора Арсіа. За словами вчених, це атмосферне утворення не має ніякого відношення до вулканічної активності, а є новою загадкою Червоної планети, яку належить розгадати фахівцям.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ілон Маск вирішив реалістично оцінити свої шанси дожити до початку колонізації Марса. Винахідник відверто зізнався, що він, найймовірніше, не доживе.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?