Всі просто в шоці - Путін знову осоромився на весь світ
Категорія
Політика
Дата публікації

Всі просто в шоці - Путін знову осоромився на весь світ

Всі просто в шоці - Путін знову осоромився на весь світ
Джерело:  online.ua

Нова конституція РФ стала чинною з 4 липня після того, як стало відомо, що понад 70% росіян підтримали її нові положення. Хоча в ній чимало говориться про народ, саму конституцію переписали під президента Володимира Путіна - це ні для кого не секрет. Варто звернути увагу на те, що оновлену конституцію Росії опублікували на офіційному порталі правової інформації, проте команда очільника Кремля зробила це з шокуючою помилкою, яку вже активно обговорюють користувачі мережі. Однак сам Путін на новий скандал наразі не відреагував, передає ONLINE.UA.

Прості росіяни обурилися, коли з'ясувалося, що в першому варіанті публікації її назвали "конституція президента Російської Федерації". І лише згодом виправили на "конституція Російської Федерації". Однак на archive.is ще досі можна побачити перший варіант назви. Що важливо розуміти, це не перший фейл зі змінами до конституції Росії. Її автори допустили помилку у єдиному питанні, яке виносили на голосування.  За словами філологів, вжита конструкція порушує мовну норму. Запитання у бюлетені на російському референдумі (мовою оригіналу) таке: "Вы одобряете изменения в Конституцию Российской Федерации?". Варто зазначити, що той,  хто готував бюлетені, допустив помилку під час творення речення. Тут слово "конституція" вжито в неправильному відмінку. За логікою, правилами й нормами російської мови замість "в Конституцию" мало б бути "к Конституции". Ще більшої епічності додає той факт, що Інститут російської мови попереджав владу про помилку ще в березні.

Прості росіяни обурені, що команда Путіна не тільки постійно шокує їх та міжнародну спільноту новими помилками, а й інколи дозволя собі познущатися на людьми.

"Всі просто в шоці? Що це за країна така?; а можна прожити хоч один день і не осоромитися; Путін і його ко у своєму стилі; чому це все роблять вони, а соромно мені?; Конституція президента РФ - ну, зате хоч раз не збрехали", - коментують новину користувачі мережі.

Як повідомляв ONLINE.UA, політичний експерт та журналіст Віталій Портников звернув увагу на те, що очільник Кремля Володимир Путін у своїй статті для американського журналу The National Interest знову закликає до проведення зустрічі лідерів 5 держав.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?