Ми не визнаємо - Євросоюз екстрено звернувся до України
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми не визнаємо - Євросоюз екстрено звернувся до України

Ми не визнаємо - Євросоюз екстрено звернувся до України
Джерело:  online.ua

Європейський Союз терміново звернувся до офіційного Києва та заявив, що залишається непохитним у своїй підтримці територіальної цілісності та суверенітету України. Це зазначається, у заяві представництва ЄС в Україні, оприлюдненій 4 липня щодо голосування з приводу конституційних поправок РФ. Окрім того, Євросоюз засудив участь у голосуванні щодо поправок до Конституції Російської Федерації жителів територій, що наразі непідконтрольні українській владі, і яким вибірково були видані російські паспорти всупереч духу Мінських угод. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

"Європейський Союз не визнає незаконної анексії Криму і Севастополя Російською Федерацією. У такий спосіб ЄС засуджує проведення голосування щодо поправок до Конституції Російської Федерації, що завершилося 1 липня, і яке відбулося на Кримському півострові з порушенням міжнародного права... Європейський Союз залишається непохитним у своїй підтримці територіальної цілісності та суверенітету України", - йдеться у заяві.

Варто звернути увагу на те, що позицію ЄС підтримали уже чимало країн, які заступилися за офіційний Київ. Так, у Великій Британії публічно заявили, що не визнають голосування за поправки до Конституції РФ на території анексованого Росією Криму.

"Використання Росією території Криму для голосування за поправки до конституції РФ є неприпустимим. Велика Британія не визнає і ніколи не визнає такого голосування на суверенній українській території. Ми солідарні з Україною у нагадуванні Росії та світу, що Крим — це Україна", — зауважили у дипломатичному представництві Британії.

З аналогічною заявою виступила також команда канцлерки ФРН Ангели Меркель.

"Проведення в Криму російського референдуму щодо змін до Конституції є неприйнятним. Це порушує право України на територіальну недоторканність та політичну незалежність. Ми стоїмо на боці України та наголошуємо: Крим — це Україна", — підкреслила німецька влада.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник Кремля Володимир Путін опинився в епіцентрі нового гучного скандалу через помилку в конституції РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?