Мені соромно - Зеленський терміново звернувся до всіх українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Мені соромно - Зеленський терміново звернувся до всіх українців

Мені соромно - Зеленський терміново звернувся до всіх українців
Джерело:  online.ua

5 липня голова держави Володимир Зеленський терміново звернувся до всіх українців і дав їм нову гучну обіцянку. Український лідер впевнений, що Україна буде сильною, вільною, непереможною і поверне всі свої території, всіх людей і віру в правду та справедливість. З такою обіцянкою Зеленський виступив під час урочистостей в Одесі в День військово-морських сил ЗСУ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу президента, який в прямому ефірі транслював виступ президента.

"Сьогодні поруч з нашою гордістю фрегатом "Гетьман Сагайдачний" стоять буксир "Яни Капу", повернуті катера "Нікополь" і "Бердянськ", а в містах Краматорськ і Слов'янськ гордо майорить жовто-синій прапор. І все це дає потужний заряд сили і віри в те, що все у нас обов'язково вдасться. Ми повернемо всіх наших людей, ми повернемо всі наші території, віру в правду і справедливість", - запевнив Зеленський.

Він також зазначив, що одним із головних завдань держави є соціальне забезпечення військових моряків і членів їх сімей. Тому сьогодні більше 70 українських моряків отримають квартири. Зокрема, житлом забезпечать моряків з окупованого Криму, які в 2014 році не змінили Україні. Президент зізнався, що йому соромно за те, що всі шість років ці моряки жили в жахливих умовах, а їх вірність присязі була непомітною для колишньої влади.

"Мені соромно, що за весь цей час вони не отримали від держави гідної подяки. Але я радий, що нарешті справедливість перемогла. Я зроблю все, щоб українські моряки відчували, що вони є справжніми супергероями, які дуже потрібні Україні", - підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, вперше День ВМС України відзначали в Севастополі 1 серпня 1997 року. В цей день на колишніх кораблях Чорноморського флоту ВМФ СРСР, які перейшли до складу ВМС України, були урочисто підняті військово-морські прапори України. Згодом, згідно з указом президента Ющенка від 24 березня 2006 року, День Військово-морських сил Збройних сил України відзначався щорічно в першу неділю липня. З 2012 року почали відзначати свято в останню неділю липня. У 2015 році було вирішено знову повернутися до святкування Дня ВМС в першу неділю липня. В даний час штаб ВМС України знаходиться в Одесі через російську окупацію українського Криму.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський жорстко відреагував на черговий гучний скандал. Він вимагаэ, щоб Аваков і Венедыктова взяли негайних заходів для забезпечення порядку на вулицях країни, де регулярно виникають резонансні конфлікти зі стріляниною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?