Україна готує вкрай неприємний сюрприз Путіну в Чорному морі
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна готує вкрай неприємний сюрприз Путіну в Чорному морі

Україна готує вкрай неприємний сюрприз Путіну в Чорному морі

Український ракетний комплекс "Нептун" вже завершив фінальні випробування і довів, що здатний вражати одночасно кілька цілей. Вже в 2021 році ракети можуть надійти на озброєння Військово-морських сил України, після чого їх розмістять в Чорному і Азовському морях, де як і раніше зберігається серйозна загроза з боку Росії. Про це повідомив командувач ВМС ЗСУ Олексій Неїжпапа, передає ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.

"Зброя однозначно ефективна, головне завдання зараз - отримати «Нептуни» якомога швидше і грамотно їх застосовувати. Щодо питання «коли», думаю, в наступному році. А про «скільки», відповім, що заплановано три дивізіони берегових ракетних комплексів. Два в Чорному море, один на Азовському ", - уточнив Неїжпапа.

Командувач ВМС нагадав, що головний ворог України - це Російська Федерація, яка має другу в світі за чисельністю армію. Він підкреслив, що загроза повномасштабної агресії з боку Росії нікуди не зникла, тому всі заходи українських органів управління та військових частин спрямовані відповідно на відбиття агресії. Неїжпапа додав, що імперські амбіції Кремля не зменшуються, а Москва вдається до залякування, політичного і економічного тиску, демонстративно брязкає зброєю поблизу українських кордонів.

Нагадаємо, комплекс крилатих ракет "Нептун" створили конструктори Державного Київського конструкторського бюро "Луч". Крилата ракета здатна вражати наземні і морські цілі, а головне її призначення знищення кораблів противника. Дальність її польоту складає до 300 км зі швидкістю близько 1000 км/год. Маса ракети - 870 кг, маса бойової частини -150 кг. Як стверджують розробники, однією крилатої ракети "Нептун" цілком достатньо для потоплення корабля тонажем до 5000 тон.

В кінці червня "Нептун" завершив фінальні випробування. На цей раз крилата ракета вже з бойовою частиною потужно вразила ціль в Чорному морі, яка перебувала на відстані близько 80 км від берега. Випробування проводилися на полігоні "Алібей" в Одеській області. Відомо, що під час випробувань до межі закритого під час стрільб сектора акваторії підійшли кораблі Чорноморського флоту РФ, які намагалися засобами радіоелектронної боротьби придушити управління і наведення крилатої ракети. Але їм це не вдалося, так як "Нептун" практично непомітний для ворожих радарів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія готує небезпечну провокацію в Чорному морі. У команді російського президента Володимира Путіна вирішили "захищати" регіон зенітними ракетними комплексами "Бук-М3". У російському оборонному відомстві розгорнуть на базі 90-ї зенітної ракетної бригади, яка дислокується в Краснодарському краї. З їх допомогою російські військові хочуть утримувати чорноморські рубежі. У Путіна додали, що ці "Буки" надзвичайно мобільні і в будь-який момент можуть опинитися як біля узбережжя Чорного моря, так і на кордоні з Грузією. Таким чином в Москві вирішили пригрозити США і НАТО, які регулярно показують Путіну в Чорному морі, що не збираються закривати очі на його агресію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?