Путін невідкладно звернувся до Трампа - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін невідкладно звернувся до Трампа - що сталося

Путін невідкладно звернувся до Трампа - що сталося
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін несподівано для всіх привітав американського лідера Дональда Трампа з Днем незалежності США. Глава Кремля відправив свої привітання в телеграмі, незважаючи на те, що відносини між Моской і Вашингтоном останнім часом ще більше загострилися. Втім, своїм зверненням Путін в черговий раз підтвердив, що конфронтація Росії і США - це гра на публіку, так як неодноразово Трампа викривали в проросійській політиці, спрямованої на зниження режиму санкції проти РФ. Про те, що Путін привітав Трампа повідомив спікер Кремля Дмитро Пєсков, передає ONLINE.UA.

"Так. Вітальна телеграма була направлена", - підтвердив Пєсков вітальне звернення Путіна до Трампа.

Нагадаємо, День незалежності в США відзначають 4 липня. За традицією, в цей день американці запускають феєрверки, зустрічаються з родичами і смажать барбекю. Тим часом політики виступають з урочистими зверненнями до виборців. Із заявою до американців в цей день звернувся президент Дональд Трамп. Він пообіцяв їм захищати американський спосіб життя, який, за словами Трампа, почався в 1492 році, коли Колумб відкрив Америку. Також він пообіцяв побороти всіх, хто в ході акцій протесту проти расизму в країні намагається знищити пам'ятники.

Важливо відзначити, що Путін і Трамп неодноразово виступали з неоднозначними заявами. Наприклад, з нагоди 75-ї річниці зустрічі на Ельбі в Німеччині американських і радянських військ, які були союзниками у Другій світовій війні, вони заявили, що "дух Ельби" є прикладом того, як Росія і США можуть відкласти в сторону суперечності, збудувати довіру і співпрацювати в ім'я спільної мети. В Україні обурилися цією заявою. Українські дипломати вважають, що особисте бажання президента Трампа знайти точки дотику з Путіним не може відбуватися ні за рахунок України, ні за рахунок нашого минулого, ні за рахунок нашого майбутнього. У Києві нагадали, що Росія не має ні історичного, ні морального права привласнювати перемогу у Другій Світовій, так як в перемозі радянських сил - кров і смерть мільйонів українців і українок.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, як насправді Трамп відноситься до Путіна. Про це стало відомо з мемуарів колишнього радника президента Трампа з питань національної безпеки Джона Болтона.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?