Росії не потрібні "ЛНР" і "ДНР": у Путіна раптово змінили позицію по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Росії не потрібні "ЛНР" і "ДНР": у Путіна раптово змінили позицію по Донбасу

Росії не потрібні "ЛНР" і "ДНР": у Путіна раптово змінили позицію по Донбасу
Джерело:  online.ua

У команді російського президента Володимира Путіна знову відхрестилися від жителів окупованого Донбасу, яким Москва масово роздає громадянство і російські паспорти по самим спрощеними умовами. У Радбезі РФ нагадали мешканцям ОРДЛО, що Кремль вважає так звані "ЛНР" і "ДНР" територіями України і не збирається включати їх до складу Росії. Ні про яке де-юре визнання українського Донбасу "російським" і мови бути не може. Єдине, чого продовжить домагатися команда Путіна, - отримання Донбасом особливого статусу, але в складі України. Про несподівану позицію Кремля по Донбасу повідомив заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров, передає ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

"Росія до сьогоднішнього дня визнає Донецьк і Луганськ територією України. У нас є мінський процес, в рамках якого йде питання про надання цим територіям особливого статусу. Робити прогнози я не маю права, але Росія ніколи не розглядала Донбас, Луганськ, Донецьк як необхідні їй регіони. Ми розглядали ці регіони як території, де проживають російськомовні люди ", - заявив Джабаров.

Політик вважає, що після того, як Україна надасть особливий статус Донбасу, то цей регіон стане "мостиком між Росією і Україною", який дозволить нормалізувати відносини офіційного Києва і Москви.

"На жаль, зараз йде постійна конфронтація, а це дуже погано", - цинічно додав Джабаров, забувши згадати, що ця конфронтація виникла після збройного нападу Росії на Україну і захоплення українських територій, Криму і Донбасу.

Таким чином у Путіна поставили на місце колишнього ватажка "ДНР" Олександра Бородая, який впевнено заявив про те, що Кремль найближчим де-юре включить окуповані території українського Донбасу до складу РФ. Його слова також назвав "базіканням" російський терорист, ексватажок бойовиків "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков).

При цьому в команді Путіна продовжують висувати безсоромні вимоги команді Зеленському по Донбасу. У Кремлі хочуть, щоб Україна активізувала свої зусилля по реалізації так званої формули Штайнмаєра. Вона передбачає, що колишні сепаратистські райони автоматично отримають постійний особливий статус, як тільки ОБСЄ визнає місцеві вибори там вільними і справедливими.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський миттєво відреагував на цинічну вимогу Путіна  по Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?