Компроміси можливі - у Зеленського відповіли на ультиматум Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Компроміси можливі - у Зеленського відповіли на ультиматум Путіна

Компроміси можливі - у Зеленського відповіли на ультиматум Путіна
Джерело:  online.ua

Команда глави Кремля Володимира Путіна продовжує умисно гальмувати переговори в нормандському форматі по Донбасу, на яких наполягають всі інші сторони нормандського процесу - Франція, Німеччина і Україна. У Кремлі не хочуть сідати за стіл переговорів, поки офіційний Київ не надасть ОРДЛО особливий статус і не погодить з бойовиками так званих "ЛНР" і "ДНР" ще десятки законів. Але в команді українського президента Володимира Зеленського впевнені, що переговори ще не зайшли в глухий кут і Росія готова піти на поступки. За словами міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова, компроміси можуть бути досягнуті з питань обміну полоненими, режиму припинення вогню, розмінування, будівництва нових КПВВ, відкриття пунктів пропуску в Донецькій області, які знову закриті з боку бойовиків. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Новини Донбасу.

"Я більш оптимістично дивлюся на ці речі. Так, це складно, але точно інша тональність, інша риторика. Представниками Російської Федерації демонструється бажання знайти можливість все-таки зблизити позиції", - запевнив Резніков.

Він сподівається на те, що в команді Путіна проведуть ротацію російських переговірників в Мінську, так як нинішні учасники переговорів з боку РФ "не можуть навчитися говорити "так", якщо шість років говорили "ні". Політик пояснив, що глухий кут - це, коли сторони розійшлися і більше не хочуть сідати за стіл переговорів, але по Донбасу, за його словами, процес ще йде.

Нагадаємо, що 3 липня в Берліні відбулася зустріч політрадників "нормандського формату". На ній, зокрема, були присутні глава ОП Андрій Єрмак і міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков. Крім того, там також перебував куратор переговорів по Донбасу і головний парламентер Путіна - Дмитро Козак. Саме він висунув Україні новий безсоромний ультиматум. Козак заявив, що до проведення зустрічі в "нормандському форматі" на вищому рівні команді Зеленського потрібно прийняти і погодити з Донбасом десятки законів та змінити Конституцію України і внести в неї визначення щодо правового статусу ОРДЛО вже до 6 липня.

Зеленський миттєво відреагував на цинічну вимогу Путіна. Він заявив, що від України ніхто не може нічого вимагати на міжнародній арені, в тому числі, прийняття закону про "особливий статус Донбасу".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна раптово змінили позицію по Донбасу. У Радфеді РФ заявили, що Росії не потрібні так звані "ЛНР" і "ДНР". Кремль бачить ОРДЛО тільки в складі України, але з особливим статусом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?