Франція звернулася з несподіваною пропозицією до України і Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Франція звернулася з несподіваною пропозицією до України і Росії

Франція звернулася з несподіваною пропозицією до України і Росії
Джерело:  daily.rbc.ua

У Франції пріоритетним питанням бачать завершення конфлікту на Донбасі, так як там щодня гинуть люди. Після врегулювання цього складного питання, можна буде активно розглядати питання повернення Україні окупованого Росією Криму. З такою заявою виступив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен. Він запропонував владі України і Росії послідовно виконати мінські угоди, що дозволить в ОРДЛО провести вибори, так як час іде. Дипломат вважає, що шанси на проведення виборів на Донбасі в цьому році ще залишаються, але для цього Київ і Москва повинні зробити певні кроки. Про це посол Франції заявив в інтерв'ю РБК-Україна, передає ONLINE.UA.

Етьєн де Понсен погодився, що послідовність кроків - як раз головний пункт суперечок між Росією і Україною. Зокрема, це стосується позиції офіційного Києва в тому, що ніякі повноцінні демократичні вибори за всіма стандартами в ОРДЛО не можуть відбутися до того часу, поки Україна не отримає впевнений контроль над всією своєю кордоном.

"Це як раз і має обговорюватися між учасниками переговорів. Нам не треба в це занадто втручатися. Принцип полягає в тому, що ми, Франція і Німеччина, знаходимося в процесі для того, щоб допомогти, але учасники переговорів в Мінську повинні аналізувати ситуацію і описувати, як імплементувати положення домовленостей ", - вважає французький посол, відзначаючи, що перш за все Росія і Україна повинні домовитися між собою.

Дипломат також прокоментував позицію президента Франції Еммануеля Макрона, який закликає Європу до діалогу з Росією, що неоднозначно оцінюють в Україні. За словами Етьєна де Понсена, офіційний Париж не відмовляється від принципової позиції щодо територіальної цілісності України, але це не означає, що Франція не повинна говорити з Росією.

Нагадаємо, 3 липня в Берліні відбулася зустріч політрадник "нормандського формату". На ній, зокрема, були присутні глава ОП Андрій Єрмак і міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков. Крім того, там також перебував куратор переговорів по Донбасу і головний парламентер Путіна - Дмитро Козак. Саме він висунув Україні новий безсоромний ультиматум - він заявив, що до проведення зустрічі в "нормандському форматі" на вищому рівні команді Зеленського потрібно прийняти і погодити з Донбасом десятки законів, а змінити Конституцію України і внести в неї визначення щодо правового статусу ОРДЛО вже до 6 липня.

Зеленський миттєво відреагував на цинічну вимогу Путіна. Він заявив, що від України ніхто не може нічого вимагати на міжнародній арені, в тому числі, прийняття закону про "особливий статус Донбасу".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського відповіли на ультиматум Путіна по Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?