Велика Британія готує неприємний сюрприз Росії - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Велика Британія готує неприємний сюрприз Росії - що відомо

Велика Британія готує неприємний сюрприз Росії - що відомо
Джерело:  online.ua

У понеділок, 6 липня, Велика Британія вводить перші самостійні санкції проти Росії після виходу з складу ЄС. Вони вступлять в силу негайно і стосуватимуться росіян, причетних до смерті адвоката Сергія Магнітського. Відомо, що до списку санкцій внесуть кілька десятків людей. Їх глава МЗС Великої Британії Домінік Рааб назвав мучителями, вбивцями і насильниками. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Financial Times.

Відзначається, що росіяни, проти яких будуть введені санкції, причетні до смерті в листопаді 2009 року в московському слідчому ізоляторі юриста Hermitage Capital Сергія Магнітського. Їм буде заборонений в'їзд в королівство, крім того, Британія заморозить їх рахунки в банках. Представник МЗС зазначив, що чинний тільки в Британії режим дозволить "працювати незалежно від таких союзників, як США, Канада, Австралія і Європейський союз".

"З сьогоднішнього дня у Великій Британії будуть нові повноваження не давати права на в'їзд для тих, хто причетний до брутальних порушень прав людини ... також заборонено направляти кошти в наші банківські установи і отримувати прибуток з нашої економіки", - заявив Рааб.

Очікується, що імена росіян, які потраплять до списку санкцій Великої Британії, назвуть сьогодні на засіданні британського парламенту. Крім громадян РФ, під санкції потраплять громадяни Саудівської Аравії, яких Лондон збирається покарати в зв'язку з убивством Джамаля Хашкаджі в 2018 році.

Нагадаємо, про те, що Велика Британія планує ввести санкції проти ряду країн за порушення прав людини, стало відомо в січні цього року. Як повідомлялося, під першу санкційну хвилю потраплять Росія, Лівія і Північна Корея.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США вирішили наблизити час розплати Путіна після резонансного міжнародного скандалу про змову Росії з талібами, яким російська розвідка платила за вбивство американських військових в Афганістані. Незважаючи на те, що президент США Дональд Трамп назвав цю шокуючу інформацію "фейком", сенатори хочуть заморозити американські активи Путіна, Шойгу, російських олігархів і квазідержавних компаній, а також заборонити на їх в'їзд в США. Об'єктами додаткових санкцій можуть також стати близькі Володимиру Путіну російські політичні діячі та члени їх сімей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?