Складно уявити - у Зеленського зробили жорстку заяву про Донбас
Категорія
Україна
Дата публікації

Складно уявити - у Зеленського зробили жорстку заяву про Донбас

Складно уявити - у Зеленського зробили жорстку заяву про Донбас

У жовтні по всій Україні пройдуть місцеві вибори. Українська влада нагадала про кілька умов, необхідних для голосування в ОРДЛО. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, перш за все йдеться про українське законодавство, українську ЦВК, українські партії та медіа.

"Що стосується виборів на Донбасі – мають відбутися певні умови, щоб вони там відбулися. На сьогодні я не бачу, як там можуть відбуватися вибори. Якщо будуть якісь зміни, якісь процеси, рано чи пізно там будуть вибори відбуватися. Але вони мають відбуватися на українській території, над виборчою дільницею має бути український прапор, мають бути українські засоби масової інформації, українські політичні сили. Вони мають відбуватися за українським законодавством, за українською Конституцією, і українська Центральна виборча комісія має їх там проводити. Поки що мені складно уявити такі умови", - підкреслив Данілов.

Посадовець додав, представники робочих груп у мінському та нормандському переговорних процесах наразі опрацьовують ці питання. Утім, існують межі, перетнути які Київ не здатен.

"Компроміси? Так, вони можливі, але є певні межі, через які ми переходити з вами не можемо. Чому? Тому що нам це не дозволить український народ", - резюмував Данілов.

Він наголосив, ситуація на Донбасі складна, проте контрольована.

Місцеві вибори планують провести 25 жовтня цього року.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія озвучив важливе попередженням усім українцям — він офіційно повідомив, що перенести місцеві вибори з жовтня місяця вже неможливо. Окрім того, політик звернув увагу на те, що незабаром Верховна Рада повинна призначити дату проведення місцевих виборів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?