В ЄС помер всесвітньо відомий оскароносний композитор - що про це відомо
Категорія
Культура
Дата публікації

В ЄС помер всесвітньо відомий оскароносний композитор - що про це відомо

В ЄС помер всесвітньо відомий оскароносний композитор - що про це відомо
Джерело:  online.ua

Життєвий шлях італійського композитора Енніо Морріконе, який прославився на весь світ своїми саундтреками до десятків фільмів, обірвався у рідній країні напередодні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на закордонні ЗМІ.

Автор музики помер у віці 91 року. Це сталося у ніч на понеділок, 6 червня, в одній з римських лікарень. Напередодні він туди потрапив через перелом стегнової кістки.

Нагадаємо, композитор народився у Римі в 1928 році. Він отримав музичну освіту у консерваторії Санта-Сесилія. Майбутньому великому композитору вдалося отримати диплом одразу за трьома напрямками — грі на трубі, з оркестру й композиції.

Морріконе став відомим завдяки музиці для так званих спагетті-вестернів 1960-х років — фільмів про Дикий Захід та головорізів, які знімали італійці, звідти й така іронічна назва. Найбільше його пам'ятають саме за саундтреки до "Хорошого, поганого, злого". Ці стрічки водночас дали поштовх кар'єрі голлівудського актора Клінта Іствуда.

Композитора також прославила композиція Chi Mai, яка стала головною темою фільму "Професіонал", у якому зіграв Жан-Поль Бельмондо.

За своє життя Морріконе здобув дві нагороди "Оскар" - за внесок у кінематограф та за музику до фільму Квентіне Тарантіно "Мерзенна Вісімка". У 2010-х роках композитор повернувся до витоків та створив саундтреки до кількох вестернів.

Також італійський митець мав три "Золоті глобуси".

Як повідомляв ONLINE.UA, популярний у всьому світі британський анонімний художник Бенксі вразив нової видовищною картиною. Свою нову роботу він присвятив протестам в США, які виникли після вбивства поліцейськими афроамериканця Джорджа Флойда.

Бенксі, який завжди реагує на важливі соціально-політичні теми й привертає увагу всього світу до проблем людей, зізнався, що не відразу хотів висловлюватися на цю тему, але після того, як зрозумів, що ситуація стала наслідком проблеми білих людей, а не темношкірих, вирішив оприлюднити свою точку зору.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?