Зеленський знав - в РНБО нарешті розкрили всю правду про коронавірус в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський знав - в РНБО нарешті розкрили всю правду про коронавірус в Україні

Зеленський знав - в РНБО нарешті розкрили всю правду про коронавірус в Україні

Україна почала серйозно готуватися до пандемії коронавіруса ще в січні 2020 року, коли Китай ще всіма силами приховував масштаб проблеми. Український глава Володимир Зеленський з першого дня знав про небезпеку, хоча на початку пандемії координації дій влади і було недостатньо, щоб підготувати країну до захисту від інфекційного захворювання, яке стало глобальною світовою проблемою. Всю правду про ситуацію з коронавірусом в Україні розкрив секретар РНБО Олексій Данилов, передає ONLINE.UA з посиланням на УП.

"Остаточно ми переконалися, що це велика проблема, 25 січня, коли отримали дані нашої розвідки. З того, про що там йшла мова, ми зрозуміли, що буде в подальшому відбуватиметься. Вже з 11 січня, незважаючи на ситуацію з Тегераном, окрема група вже починала відпрацьовувати Covid. А з 20 січня у нас було цілодобове чергування по збору інформації, за все, що відбувається, як країни світу готуються. Ми кожен, кожен день це відпрацьовували. Інформування Володимира Олександровича було з першого дня. Він відразу сприйняв, що це серйозна річ. Це було так само для мене дуже приємно, що він розуміє", - розповів Данілов.

Він зазначив, що підготовка, зокрема, велася шляхом збору фахівців, перш за все - вірусологів. Вони, за словами Данілова, давали свої прогнози - що коронавірус прийде в Україну і обійти пандемію буде неможливо. Тоді, запевнив Данилов, влада почала потужно готуватися, так як розуміла, що виклики будуть дуже-дуже великі.

Данілов не став розкривати прогнози щодо ситуації з коронавірусом, яка складеться в Україні до кінця літа. Але він попередив, що якщо українці не будуть дотримуватися карантину, то все буде розвиватися вкрай небезпечно.

"У нас є розуміння, але я б не хотів людей цими цифрами лякати. Я можу сказати, що ми підготовлені на сьогоднішній день, але людям треба поведінку свою привести в норму карантинного періоду. І я нікому не раджу з цим жартувати", - пояснив Данилов.

Секретар РНБО запевнив, що Україна на сьогоднішній день повністю готова долати пандемію і обов'язково переможе Covid-19.

Важливо відзначити, що Україна, за даними Міністерства охорони здоров'я, увійшла в серйозну хвилю пандемії коронавіруса, в зв'язку з чим в нашій країні вже ведеться активна підготовка лікарень другої хвилі для надання медичної допомоги. В цілому в країні завантаженість ліжок становить 15-17% і є майже 2 тисячі вільних апаратів ШВЛ. Але ситуація з кожним днем погіршується, так як кожен день число пацієнтів, які потребують госпіталізації, зростає. У МОЗ попередили українців, що влада готова посилити карантин, але на цей крок підуть, якщо медична система буде не в змозі впоратися з кількістю хворих COVID-19 - коли в лікарню привозять хворого, а вільних місць в лікарні немає.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що за останню добу кількість хворих коронавірусом в Україні нарешті почало знижуватися. Було зафіксовано 543 нових випадки захворювання, що майже на 300 менше у порівнянні з попереднім днем. Загальна кількість хворих в країні вже перевищує 49 тисяч.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?