Агресор відкрив вогонь на Донбасі - шокуючі новини на тлі загострення
Категорія
Україна
Дата публікації

Агресор відкрив вогонь на Донбасі - шокуючі новини на тлі загострення

Агресор відкрив вогонь на Донбасі - шокуючі новини на тлі загострення
Джерело:  online.ua

Російський агресор завдав нового удару на Донбасі. У понеділок, 6 липня, бойовики так званої "ДНР" обстріляли позиції українських бійців із застосуванням заборонених мінськими домовленостями зброї. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресцентр Операції Об'єднаних сил.

За даними українського командування, один український боєць отримав травму.

"Так, по позиціях українських захисників поблизу Верхньоторецького, російські окупанти вели вогонь з мінометів калібру 120 мм та автоматичних станкових гранатометів. Внаслідок розриву однієї з мін отримав бойове травмування один військовослужбовець Об'єднаних сил", - зазначили в ООС.

Завдяки евакуаційній техніці його госпіталізували у медичний заклад. Там він отримав усю необхідну допомогу, його стан оцінили як задовільний.

"Такі злочинні дії російських окупантів ще раз підтверджують те, що ворог цілеспрямовано порушує режим припинення вогню та не бажає дотримуватись існуючих мирних домовленостей. Підрозділи операції Об’єднаних сил використовували наявні вогневі засоби та дали збройним формуванням Російської Федерації адекватну відповідь", - додали у пресцентрі.

Наразі невідомо, яких втрат зазнав ворог після відповіді від українських бійців.

Нагадаємо, війна на Донбасі триває з весни 2014 року, коли російські найманці та кадрові військовослужбовці вдерлися на Донеччину й Луганщину. До того Кремль анексував окупований Крим, жодна країна не визнала цього злочину.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда очільника Кремля Володимира Путіна продовжує влаштовувати безсоромні провокації та гальмувати переговори у нормандському форматі.

Нещодавно стало відомо, що Україна, Франція та Німеччина продемонстрували готовність докласти максимум зусиль для виконання домовленостей "Нормандської четвірки", досягнутих у Парижі, та наблизити проведення саміту в Берліні, однак офіційна Москва неочікувано для всіх заявила, що хоче взяти паузу у цьому питання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?