Не треба турбуватися - в ЄС несподівано заспокоїли Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Не треба турбуватися - в ЄС несподівано заспокоїли Україну

Не треба турбуватися - в ЄС несподівано заспокоїли Україну
Джерело:  daily.rbc.ua

Офіційний Париж регулярно контактує з Москвою, зокрема й з питань України. В уряді Франції стверджують, що не приховують жодні деталі цих переговорів від партнерів з Києва. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

За словами французького посла в Україні Етьєна де Понсена, Париж завжди інформує іноземних партнерів про деталі переговорів, які торкаються спільних з ними тем.

"Звичайно, ми завжди інформуємо про все наших українських партнерів. Між президентами Путіним та Зеленським також відбуваються розмови, є багато контактів на рівні радників. Андрій Єрмак, Олексій Резніков, Андрій Таран були в Парижі нещодавно, ці переговори пройшли дуже добре. Тобто немає жодних залаштункових перемовин щодо України, про це не треба турбуватися", - пояснив дипломат.

Він зауважив, переговори Зеленського та Макрона тривають у невимушеній атмосфері, ніби вони розмовляють "як друзі".

"Немає жодного таємного порядку денного. І, звісно, коли президент Макрон говорить з Путіним, то говорять вони не лише про Україну, є багато інших питань", - додав де Понсен.

Нагадаємо, останні переговори президентів Еммануеля Макрона й Володимира Путіна відбулися 26 червня. лідери обговорили низку питань, пов'язаних з пандемією COVID-19, тероризмом та Україною.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Франції пріоритетним питанням бачать завершення конфлікту на Донбасі, оскільки там щодня гинуть люди. Після врегулювання цього складного питання, можна буде активно розглядати питання повернення Україні окупованого Росією Криму. З такою заявою виступив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?