ЄС виступає проти - Брюссель раптово розкритикував США
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЄС виступає проти - Брюссель раптово розкритикував США

ЄС виступає проти - Брюссель раптово розкритикував США
Джерело:  interfax.com.ua

У Сполучених Штатах підтримали новий законопроєкт санкцій проти будівництва газогону "Північний потік-2". Водночас у Євросоюзі виступили з нищівною критикою на адресу Вашингтона. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За словами представника Єврокомісії, європейські компанії на законних підставах працюють над будівництвом "Потоку", тому вони ніколи не приймуть санкцій з боку Білого дому.

"Нам відомо про законопроєкт, представленому Конгресу минулого тижня, який називають як Protecting Europe's Energy Security Clarification Act of 2020 ("Уточнювальний закон про захист енергетичної безпеки Європи 2020 року"), ми стежимо за процесом. У принципі, ЄС виступає проти введення санкцій щодо компаній ЄС, які ведуть законний бізнес", - додали у відомстві.

Посадовець нагадав, позиція європейської влади була такої від самого початку й не змінилася.

"Метою Європейської комісії завжди було забезпечення того, щоб "Північний потік 2" функціонував прозорим і недискримінаційним чином з відповідним ступенем нагляду з боку регуляційних органів відповідно до основних принципів міжнародного права та енергетичного права ЄС", - додали в ЄК.

В ЄС з травня 2019 року чинна Директива з газу, вона встановлює чіткі правила для діяльності трубопроводів, які з'єднують європейський газовий ранок з іншими країнами.

Нагадаємо, американський Сенат затвердив нові санкції проти "Північного потоку-2" в оборонному бюджеті США.

Як повідомляв ONLINE.UA, 1 липня міжнародну спільноту вразила довгоочікувана новина — стало відомо, що на російський газопровід Північний потік-2 чекають нові санкції, адже американські сенатори підтримали внесення пункту про санкції до оборонного бюджету США.

Це рішення не могло не залишитися без реакції збоку команди очільника Кремля Володимира Путіна — в компанії Nord Stream 2 AG зразу ж запанікували, адже у разі введення нових санкцій Штатів будуть заблоковані близько 700 мільйонів євро інвестицій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?