У Путіна терміново звернулися до Зеленського - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна терміново звернулися до Зеленського - що сталося

У Путіна терміново звернулися до Зеленського - що сталося
Джерело:  online.ua

Після демаршу, який влаштувала команда глави Кремля Володимира Путіна під час переговорів з представниками України, Франції та Німеччини в нормандському форматі в Берліні, Москва продовжує висувати вимоги президенту України Володимиру Зеленському. 6 липня спікер Кремля Дмитро Пєсков продовжив безсоромно наполягати на наданні з боку української влади особливого статусу окупованому Донбасу. Він заявив, що це не ультиматум, а нагадування офіційному Києву про зобов'язання, які Україна взяла на себе в рамках Мінських домовленостей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

"Ніхто ніяких ультиматумів не ставив, але те, що вже давним-давно ця робота повинна була бути проведена, давним-давно Україна мала виконати взяті раніше неодноразово на себе зобов'язання, - це очевидний факт, який навряд чи хто зможе заперечити", - заявив Пєсков, зазначивши, що саме цих кроків Путін чекає від Зеленського, щоб почати наступний етап переговорів.

Як відомо, в ході зустрічі політрадники "нормандського формату" в Берліні продемонстрували готовність докласти максимум зусиль для виконання домовленостей нормандської четвірки, досягнутих в Парижі, і наблизити проведення саміту. Але команда Путіна заявила про намір взяти паузу, поки Україна не внесе зміни до Конституції щодо особливого статусу Донбасу і не погодить з бойовиками ОРДЛО ще десятки законів.

Офіційний Київ прініціпально дотримується своєї позиції по Донбасу і не збирається сідати за стіл переговорів з бойовиками, на чому наполягає Москва. Президент України Володимир Зеленський нагадав команді Путіна, що ніхто не може нічого вимагати від України на міжнародній арені, в тому числі, прийняття закону про "особливий статус Донбасу".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Пєсков розкрив план Путіна по Донбасу. Він заявив, що Москва не збирається "включати" так звані "ЛНР" і "ДНР" до складу РФ, як би цього не хотіли ватажки бойовиків ОРДЛО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?