Google готує неочікуваний сюрприз для користувачів - що відомо
Категорія
Технології
Дата публікації

Google готує неочікуваний сюрприз для користувачів - що відомо

Google готує неочікуваний сюрприз для користувачів - що відомо
Джерело:  online.ua

Компанія Google готує новий приємний сюрприз для користувачів - в браузер Google Chrome впровадять нову функцію, яка дозволить знизити велике енергоспоживання застосунка. Користувачам обіцяють, що після запуску функції їх ноутбуки, смартфони та інші гаджети зможуть довше працювати без підзарядки. Нову функцію планують запустити в останньому оновленні Chrome 86, яке зараз проходить етап тестування. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на портал The Windows Club.

Вже відомо, що нова функція Google Chrome під назвою Energy Saver дозволить відключати непотрібні трекери і таймери JavaScript в програмному коді Chrome, коли вкладки знаходяться в фоновому режимі, адже немає жодної користі для користувачів відстежувати багато параметрів, наприклад, перевіряти чи не змінилася позиція прокрутки або аналізувати взаємодію з рекламою. У певних умовах це дозволить заощадити величезну кількість енергії пристрою. Відзначається, що роботу ноутбука в експерименті з 36 фоновими вкладками при запуску Energy Saver вдалося продовжити на дві години.

Як повідомляється, дана функція буде доступна у версіях браузера для Windows, macOS, Linux, Android і Chrome OS. В експериментальному вигляді нова функція може бути активована в відповідному меню, доступному після переходу в chrome: //flags.

Варто звернути увагу на те, що сюрпризи Google не завжди радують користувачів. Наприклад, недавно корпорація після рішення відправити на віртуальне "кладовище" популярну музичну платформу Play Music, якою успішно користувалися люди з різних куточків світу 9 років поспіль, зіткнулася з жорсткою критикою. У своєму офіційному блозі компанія пояснила причину такого рішення і запропонувала користувачам "переїхати" в новий додаток, проте багатьом користувачам мережі такі "ініціативи" не припали до душі.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Google активно працює над створенням власної банківської карти. За попередніми даними, вона буде інтегрована в платіжний сервіс Google Pay.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?