Вкрай небезпечно - українці звернулися з невідкладною вимогою до Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Вкрай небезпечно - українці звернулися з невідкладною вимогою до Зеленського

Вкрай небезпечно - українці звернулися з невідкладною вимогою до Зеленського
Джерело:  online.ua

Українські громадяни невідкладно закликають главу держави Володимира Зеленського заборонити запуск 5G в Україні, так як немає клінічно підтвердженої доказової бази щодо безпеки даного виду зв'язку для здоров'я людей. Варто звернути увагу на те, що петиція з відповідним запитом від 7 квітня з'явилася на сайті президента країни, а вже сьогодні звернення зібрало 25 тисяч голосів. Тепер Зеленський повинен розглянути петицію і відповісти на неї протягом 10 днів. Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на ОПУ.

Авторка петиції про заборону 5G в Україні не привела жодних аргументів, але підкреслила, що впровадження даного виду зв'язку надає вкрай небезпечний вплив на здоров'я людей. Її позицію підтримали тисячі українців.

Важливо відзначити, що вчені вважають частоти 5G, як і попередні стандарти зв'язку, в цілому безпечними для людини. На сайті ВООЗ також стверджується про те, що ця технологія є безпечною. Але незважаючи на це не тільки в Україні, але і у всьому світі, поширюється теорія про небезпеку 5G. До речі, жителі Великої Британії і Польщі вже навіть влаштовували підпали вишок даного виду зв'язку, так як конспірологи пов'язують її з поширенням небезпечних захворювань. Наприклад, в 2003 році причиною спалаху SARS називали впровадження мережі 3G, свинячий грип у 2009 році зв'язали з запуском 4G. Втім і в епідемії іспанки, яка сталася в 1918 році, звинувачували технології. Правда, тоді це було радіо.

Нагадаємо, в Україні тестувати зв'язок 5G почали ще в 2019 році. Передбачається, що після успішного тестування зв'язку п'ятого покоління на українських дорогах провідні компанії, що працюють на ринку мобільного зв'язку, отримають від держави ліцензії на повноцінне впровадження 5G по всій країні. Запуск 5G в Україні очікується до 2022 року. Поки що технологію тільки тестують на обмежених територіях в декількох найбільших містах.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що українці вимагають, щоб Зеленський заборонив дистанційну освіту  у всіх навчальних закладах країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?