У Зеленського розповіли про створення нового відомства - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського розповіли про створення нового відомства - що відомо

У Зеленського розповіли про створення нового відомства - що відомо
Джерело:  online.ua

В Офісі президента України обговорили проблему трансплантації органів, умов для роботи такої системи не забезпечили. З відповідним дорученням виступив державний лідер Володимир Зеленський. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

За офіційними даними, Міністерство охорони здоров'я вирішило створити спеціальний підрозділ, який розвиватиме трансплантацію в Україні — щоб громадянам не потрібно було виїжджати за цим за кордон.

"Треба дуже потужно взятися за розвиток трансплантації в нашій країні. По-перше, в Україні такі операції в п'ять-шість разів дешевші, ніж за кордоном, а відтак доступніші для українців. Це підвищує шанс зберегти життя. По-друге, така якісна послуга за нижчу ціну може привабити іноземців", - підкреслив Зеленський.

Міністр Максим Степанов пояснив, його відомство працює над розширенням переліку лікарень, які здатні трансплантувати органи. Такі операції можуть стати важливою частиною медичної реформи.

Слід нагадати, що відповідний закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що регулюють питання трансплантації анатомічних матеріалів людині" Зеленський підписав минулого грудня, після ухвалення його Верховною Радою.

"Документ регулює питання трансплантації анатомічних матеріалів людині, гармонізує національне законодавство з міжнародними актами та автоматизує процеси завдяки поступовому запровадженню Єдиної державної інформаційної системи трансплантації органів і тканин", - нагадали в ОПУ.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська влада не відмовилася від планів ввести новий формат лікарняних листів для українців. Вже до кінця літа в Міністерстві охорони здоров’я обіцяють запустити сервіс видачі електронних лікарняних.

Через цей сервіс МОЗ планує виписувати не тільки лікарняні листи в електронному вигляді, але і видавати медичні висновки й довідки про стан здоров’я.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?