Повені на заході - Україна отримала неочікувану підтримку
Категорія
Україна
Дата публікації

Повені на заході - Україна отримала неочікувану підтримку

Повені на заході - Україна отримала неочікувану підтримку
Джерело:  online.ua

Західні регіони України зазнали у червні руйнівних повеней, збитки від яких сягають багатомільйонних сум. На тлі природної катастрофи до офіційного Києва звернулася Велика Британія з оголошенням про допомогу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву британського посольства.

За офіційними даними, йдеться про надання суми у 100 тисяч фунтів стерлінгів.

"Велика Британія надасть 100 тис. фунтів стерлінгів для допомоги постраждалим від руйнівних паводків на заході України. Допомога надається у відповідь на заклик української влади до міжнародного співтовариства", - пояснили дипломати.

Станом на початок липня ця сума відповідна понад 3,3 мільйона гривень. Разом з цим Лондон зацікавлений у наданні допомоги на тлі невщухаючої епідемії COVID-19.

"Наша допомога буде включати надання гігієнічних наборів і предметів першої необхідності, забезпечення питною водою та задоволення санітарних потреб. Ця підтримка також розрахована на середньострокову перспективу з метою відновлення регіону відповідно до пріоритетних потреб", - додали у посольстві.

Через руйнівну негоду на заході країни влада навіть виступала з терміновим зверненням до представників НАТО. В Альянсі підтвердили дані про офіційний запит від української сторони.

Як повідомляв ONLINE.UA, прем'єр-міністр Денис Шмигаль 28 червня виступив з важливою заявою — він повідомив про виділення 700 млн гривень на ліквідацію катастрофічних наслідків повеней в Україні. Глава Кабміну пообіцяв, що це не останні кошти, які виділив уряд на допомогу людям, що втратили житло через негоду. Про це йдеться у звіті політика, в якому він підвів результати роботи Кабміну за останній тиждень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?