Катування, побиття, переслідування - доповідь ООН про окупаційну владу Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Катування, побиття, переслідування - доповідь ООН про окупаційну владу Криму

Катування, побиття, переслідування - доповідь ООН про окупаційну владу Криму
Джерело:  online.ua

Український Крим знаходиться під окупаційною владою Росії з весни 2014 року. За цей час представники організації Об'єднаних Націй зафіксували тисячі порушень прав людини на півострові. Про це повідомляє ONINE.UA з посиланням на відповідну доповідь.

За даними ООН, безліч інцидентів зареєстровані з 1 липня до 31 грудня 2019 року. Зокрема, у документах говориться про:

  • жорстоке відношення до населення силовиків ФСБ РФ та правоохоронців — побиття, катування, удари електричним струмом, удушення;

  • фактичне ігнорування прав затриманих — побиття, безпідставні особисті огляди, відмови у побаченнях з родичами й адвокатами, тиск у питанні російського громадянства;

  • переслідування за публікації у соціальних мережах та перешкоди у роботі журналістів;

  • призов на російську військову службу 21 тисячі жителів Криму — станом на 1 січня;

  • 191 судовий вердикт щодо примусового виїзду мешканців за межі Криму;

  • перешкоди у доступі жителів півострова до українських публічних послуг на материковій частині країни.

Нагадаємо, російські війська вдерлися до Криму у лютому-березні 2014 року, одразу ж після втечі з України колишнього президента Віктора Януковича. Анексію півострова не визнала жодна цивілізована країна світу.

За окупацію українського регіону проти Росії ввели жорсткі санкції. Їх авторами стали перш за все представники Євросоюзу та Сполучених Штатів. До систематичного тиску на агресора приєдналися також інші країни.

Як повідомляв ONLINE.UA, станом на середину 2020 року підтримка окупації півострова щороку обходиться Кремлю у 5 мільярдів доларів США з російського бюджету. За словами голови МінТОТ Олексія Резнікова, перш за все йдеться про виплату зарплат державним службовцям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?