Далай-лама повністю оприлюднив свій перший альбом - це потрібно почути
Категорія
Культура
Дата публікації

Далай-лама повністю оприлюднив свій перший альбом - це потрібно почути

Далай-лама повністю оприлюднив свій перший альбом - це потрібно почути
Джерело:  online.ua

Далай-лама XIV Тенцзін Ґ'яцо нарешті випустив свій дебютний музичний альбом. Його публікація відбулася у понеділок, 6 липня, з нагоди 85-річчя тібетського духовного лідера. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційні оголошення у соціальних мережах.

За даними представництва Далай-лами, альбом під назвою Inner World складається з 11 треків.

"Сьогодні 6 липня — день мого народження. Через обмеження, пов'язаних з пандемією, великі зібрання людей для проведення урочистих святкувань неможливі. Утім, вони й не потрібні. Якщо ви все ж таки хочете відзначити день мого народження, я б попросив вас прочитати мантру МАНІ (Ом мані падме хум) щонайменше тисячу разів", - цитує пресслужба звернення Далай-лами.

Альбом записаний разом з новозеландською музиканткою Джунель Кунін. Саме з її ініціативи це стало можливим.

Цікаво, що п'ять років тому менеджмент Далай-лами відмовився робити запис. Музикантка спрямувала до Індії та спромоглася особисто зустрітися з духовним лідером. Той все ж таки погодився.

Альбом оприлюднено, зокрема, на YouTube. офіційний акаунт Далай-лами виклав його єдиним плейлістом. Цей трек - перший.

Нагадаємо, Далай-лама XIV до 2011 року очолював уряд Тибету у вигнанстві — він залишив рідний край через його захоплення комуністичною владою Китаю у 1959 році. Після 2011 року Тенцзін Ґ'яцо став виконувати обов'язки лише духовного тібетського лідера, а от повноваження уряду перейшли до демократично обраних осіб.

Згадані події 1959 року спровокували появу у світі цілого руху за свободу Тибету.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Далай-лама оприлюднив сингл Compassion (Співчуття) зі свого дебютного альбому Inner World (Внутрішній світ). В основі композиції — одна з найвідоміших буддистських молитов, проспівана самим духовним лідером. Його послідовники зізнаються, що приємно здивовані таким сюрпризом і не приховують захоплення талантом Далай-лами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?