Окупанти у Криму шокували новою цинічною витівкою - в Україні б'ють на сполох
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти у Криму шокували новою цинічною витівкою - в Україні б'ють на сполох

Окупанти у Криму шокували новою цинічною витівкою - в Україні б'ють на сполох
Джерело:  online.ua

 Окупаційна влада Криму почала раптові обшуки у кримськотатарських активістів. Репресивні заходи почалися рано вранці у вівторок, 7 липня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Кримську солідарність".

За даними організації, обшуки тривають одночасно у чотирьох районах.

"Слідчі заходи проводяться за трьома адресами в Бахчисарайському районі — в селі Залізничне у Суфьянова Аліма, в селі Білокам'янка у Хайретдинова Сейрана і в селі Севастьяновка у Сізікова Олександра, у Красногвардійському районі Криму – в селищі Жовтневе в будинку Зіядінова Еміля, у Меметова Ділявера в Алушті та Ібрагімова Ісмета в селищі Курці Сімферопольського району", - оголосили в організації.

Наразі відомо про причетність силовиків центру "Е", "ФСБ Криму", а також "Беркуту" - це спеціальний підрозділ Росгвардії, який створили ще 2014 року. До обшуків залучили й ОМОН.

Через кілька годин після перших інцидентів, о 07:15 стало відомо про сьомий обшук — у Кам'янці за місцем проживання Вадима Бектімірова.

Пізніше о 07:45 обшуки дійшли до населеного пункту Андрусово Сімферопольського району та пункту Жовтневе Красногвардійського району. Ці обшуки ведуться у справах Ділявера Меметова й Олександра Сізікова. ЗА вказаними адресами мешкають їхні родичі.

Слід нагадати, що російські силовики фактично регулярно проводять обшуки, арешти чи затримання кримськотатарських активістів.

Заступниця голови МЗС України Еміне Джапарова повідомила про затримання шістьох кримських татар під час обшуків вранці 7 липня. Усіх наразі тримають у відділенні ФСБ у Сімферополі.

Як повідомляв ONLINE.UA, український Крим знаходиться під окупаційною владою Росії з весни 2014 року. За цей час представники організації Об’єднаних Націй зафіксували тисячі порушень прав людини на півострові. За даними ООН, безліч інцидентів зареєстровані з 1 липня до 31 грудня 2019 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?